Šotori v obliki solzic v Belgiji vam omogočajo, da prenočite na drevesih

Viseči šotori Tanendreef (Foto: Kristof Vrancken)
Zadnjič posodobljeno: :

Če to poletje iščete nekoliko drugačne počitnice, se lahko odpravite v gozd Borgloon v Belgiji, kjer vas čakajo štirje šotori v obliki solzic, ki visijo z dreves.

Viseči šotori Tanendreef, ki brišejo mejo med kiparstvom in arhitekturo, so delo nizozemskega umetnika Dréja Wapenaarja. Nahajajo se v bližini gradu Hex, prvotno pa so bili del javnega umetniškega projetka, imenovanega Pit (jama), katerega namen je bil, da umetnost pripelje na javne površine Borgloona. Poleg Wapenaarjevih šotorov je na voljo tudi “poljsko pohištvo” umetnice Ardie van Bommel. Kot dopolnitev šotorov je namreč izdelala predel za sedenje, za umivanje, toalete in prostor za žar. Skupaj so umetnine v okolje umeščene tako, da lahko mimoidoči in obiskovalci na pokrajino pogledajo na drugačen način.

Viseči šotori Tanendreef (Foto: Kristof Vrancken)
Viseči šotori Tanendreef (Foto: Kristof Vrancken)

Šotori lahko sprejmejo največ dve odrasli osebi in dva majhna otroka, v njih pa lahko za 70 evrov na noč prenočite vse do 30. septembra. Za več informacij obiščite uradno spletno mesto.

Dodatne Informacije

Več informacij:
borgloon.be

Naslovna fotografija:
Kristof Vrancken

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Glamping The Woods of Sinic: skriti raj na Pohorju