fbpx

Splavi Vlotkamp: ideja za prav posebne počitnice

Foto: Vlotkamp
Zadnjič posodobljeno: :

Ste kdaj sanjali o oddihu sredi jezera? Se želite odpočiti od stresa vsakdanjega življenja, epidemije in hkrati občudovati prelepo belgijsko pokrajino? Potem je Vlotkamp definitivno prava odločitev za vas.

“Plavajoči hotel” je ideja Tobiasa Knockaerta in Kike Merlin, ki sta želela gostom ponuditi alternativne počitnice in jim omogočiti, da podoživijo svoje otroške sanje. Hotel sestavlja 8 splavov s šotori, dostopen pa je s kanuji. To pa ni prva zanimiva nastanitev, ki se je je domislil belgijski par. Projekt namreč sledi njunim drevesnim hiškam, ki stojijo v bližini mesta Bruges in so prav tako zagotavljajo vznemirljive počitnice.

Foto: vlotkamp.be

Vlotkamp v dobesednem prevodu pomeni “kampiranje na splavu” in prav taka dogodivščina čaka na vas, če se odločite, da ga obiščete. Nastanitev se nahaja na jezeru Domein Polderwind v Flandriji v Belgiji, in sicer povsem na sredini jezera, tako da boste iz vseh strani obdani z vodo. Vsak splav je sestavljen iz petih enot,nanj je postavljen trpežen šotor, skupaj pa tvorijo prav posebno vasico, ki lebdi na vodi. Projekt ima tudi ekološko vrednost. Plavajoče naprave so namreč izdelane iz recikliranih sodov in izrabljenih pnevmatik, ki splav varujejo pred udarci.

Preden sta projekt realizirala, sta se Knockaert in Merlinova morala soočiti s tehničnimi deli načrtovanja, kot je recimo kako splavom zagotoviti stabilnost. Problem sta rešila tako, da sta zasidrala le en vogal splava in s tem omogočila, da se konstrukcija obnaša kot zastava in se vrti v nasprotju s smerjo vetra.

Kaj pa vas čaka v notranjosti šotora? Ne skrbite, par je poskrbel tudi za vaše udobje. Tako se boste lahko spočili na veliki dvojni vzmetnici v obliki kroga, oči pa si boste lahko napasli na prijetni dekoraciji. Zunaj boste lahko lepote Belgije opazovali iz dveh sedežev, na voljo pa imate tudi mizico. Na krovu boste našli tudi stranišče.

Foto: vlotkamp.be

Eden od splavov se nahaja na obali in je dostopen tudi z invalidskim vozičkom. Na obali pa boste prav tako našli bar in hotel Polderwind, kjer si boste lahko privoščili zajtrk in se pocrkljali v finski savni. Lahko pa se udeležite tudi športnih aktivnosti, kot so kolesarjenje, vožnja s supi in pedalini ter različne pustolovske dejavnosti. Počitnice lahko rezervirate na Vlotkampovi spletni strani.

Foto: vlotkamp.be

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!