Ali se zavedate razlike med biti ljubljen in prilagajanjem, da bi bili ljubljeni?

Razlika med "spremeniti se" in "rasti skupaj"!

Foto: Filipp Romanovski / Unsplash

Ljubite in ste ljubljeni? Ali se prilagajate, da vas ljubijo? Ste njihova prioriteta ali si zatiskate oči, in sprejmete vse njihove udarce, kakor, da so znak ljubezni? Sploh poznate razliko med biti ljubljen in prilagajanjem, da bi bili ljubljeni?

Skozi leta se boste spreminjali, ne boste več isti, kakor ste bili na začetku razmerja. Razvijali se boste. Spremenili se boste. Preoblikovali se boste v boljšo različico sebe. Ne stagnirajte in nikakor ne vztrajajte v svojem območju udobja. Pustite svojo trmo in rastite – skupaj!

Se zavedate, da obstaja razlika med odraščanjem ob partnerju, da se skupaj starata, in prisilnim spreminjanjem, le zaradi tega, da bi ugajali njihovim zahtevam?

Bodite z nekom, ki vas ima rad v celoti! Foto: Jonathan Borba / Unsplash

Če je partnerja moti kakšna vaša lastnost in le ta moti tudi vas, si z njihovo pomočjo prizadevajte odpraviti to slabo navado. To bo okrepilo vajin odnos. S tem jim boste pokazali, da vam je mar za njihovo mnenje. Sprememba vam bo koristila tako vam, kakor partnerju.

Če je partner nezadovoljen z nečim, kar vam je v resnici všeč, in se vam zdi nepravično, da to kritizira, potem niste dolžni storiti tega, kar želijo. Ne bi smeli biti pod pritiskom, da bi se spremenili v drugo osebo. Ne smete jim dovoliti, da vas potisnejo v odločitev, ob kateri se počutite neprijetno. Ne smete jim dati popolnega nadzora nad tem, kaj počnete v svojem življenju.

Ne glede na vse, na koncu je vsaka poteza, ki jo storite – vaša odločitev. Nadzorujete svojo usodo, svoje telo, svoj um.

V razmerju nikoli in nikdar ne dajajte drugemu popolne moči nad vami. Če ste v razmerju, to ne pomeni, da se morate strinjati z vsem, kar rečejo. Še vedno sta dve ločeni osebi. Še vedno ste neodvisni, čeprav sta ekipa.

Partner bi moral spodbujati vašo rast in vam ne bi smeli postavljati ultimatov. Ne spreminjajte svoj videz ali osebnost, zaradi njih.

Če želijo oditi, naj odidejo. Lahko pa se odločijo, da se bodo z vami odkrito pogovorili o tem, kako se počutijo. Ne morejo pa zahtevati, da spremenite in postanete nekdo drug.

Ne dovolite, da z vami manipulirajo. Foto: Esther Tuttle / Unsplash

In tega si sploh ne bi smeli želeti. Osebi, s katero preživljate svoje življenje, bi morali biti všeč vaš videz, osebnost… Ne bi si želeli, da bi bili popolnoma drugačni.

Velika razlika je med nekom, ki vam resnično želi vse najboljše, in nekom, ki svoje manipulacije prikrije s skrbjo za vaše počutje.

Razlika je med postopnim spreminjanjem, ko rastete ob svoji osebi, in občutkom, da se morate spremeniti v nekoga povsem drugega, samo, da bi ostali ob vas. Nikar, ne izgubite – sebe.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!