Spletni brskalniki 2017: najbolj energijsko varčen brskalnik ta hip je …

Brskalnik Microsoft Edge

Kateri je najbolj energijsko varčen spletni brskalnik ta hip? Je to Google Chrome, morda Mozilla Firefox ali Microsoft Edge? Morda kateri drugi? Pa preverimo ...

Spletni brskalnik Google Chrome je morda najbolj priljubljen brskalnik, a še zdaleč ni najbolj varčen z baterijo. Najbolj varčen brskalnik je še vedno Microsoft Edge (različica 40). Microsoft je to dokazal na lastnem testu z računalniki Surface Book z operacijskim sistemom Windows 10 Creators Update. V spletnih brskalnikih je predvajal identične posnetke. Izkazalo se je, da bo vaš prenosnik brez napajanja najdlje zdržal prav z uporabo najnovejše različice brskalnika Edge, in sicer kar 12 ur in 31 minut, medtem ko 57. različica brskalnik Google Chrome do onemoglosti baterijo izčrpa po 9 urah in 17 minutah. Še bolj požrešen je Firefox (različica 52), ob uporabi katerega je avtonomija delovanja znašala zgolj 7 ur in 4 minute.
https://www.youtube.com/watch?v=2wOz9MuwERs
Surface Book opremljen s procesorjem Intel Core i5-6300U, grafično kartico Intel Graphics 520 in 8 GB sistemskim pomnilnikom je z Edgom zdržal 77 odstotkov dlje kot s Firefoxom in 35 dlje kot z uporabo Chroma. Ne prelagajte torej vse krivde za slabo avtonomijo na baterijo, morda pa morate zamenjati zgolj brskalnik in bo vaš prenosnik zdržal dlje brez napajanja.

PREBERITE ŠE: Spletni brskalniki 2017: Chrome ostaja kralj med brskalniki

https://youtu.be/h86ZgiGkPCg
Izboljšana različica spletnega brskalnika Microsoft Edge je prišla v paketu z nadgradnjo operacijskega sistema Windows 10 Creators Update. Ta je uporabnikom poleg novosti prinesla tudi hitrejši in varnejši Edge. Preizkus varčnosti si lahko ogledate v zgornjem posnetku. Ta za Google sicer ni tako zelo relevanten, medtem ko Microsoft izdeluje tako programsko kot strojno opremo in mu je avtonomija baterije v borbi s konkurenco še kako pomembna.

Dodatne Informacije

Več informacij:
microsoftedge.github.io

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Airpeak: Sony bo izdeloval drone za video produkcijo