TaStrletov sladoled: slasten domač sladoled s Strletove kmetije

Na idilični kmetiji na obrobju Ljubljanskega barja izdelujejo prav posebne dobrote. Gre namreč za domač TaStrletov sladoled, ki ga izdelujejo iz lastnega mleka in mlečnih proizvodov ter ostalih skrbno izbranih surovin. Sladoled vas bo očaral z videzom in okusi, pa tudi s svojimi zabavnimi imeni.

Domači TaStretov sladoled je 100-odstotno naraven sladoled, izdelan iz lastnih mlečnih proizvodov. Zanj uporabljajo le pravo sadje in sadne pireje, prav tako pa v sladoledu ne bomo našli umetnih ojačevalcev okusa in barvil. Čokolado, kakav in presni trsni sladkor ekološke pridelave kupujejo v sklopu pravične trgovine, sladoled pa nato zapakirajo v lične biorazgradljive lončke po 500 ml.

PREBERITE ŠE: Moji štruklji Slovenije: prva štrukljarnica v Sloveniji v centru Ljubljane

TaStrletov domači sladoled
TaStrletov domači sladoled

Tako kot so posebna imena, tako posebni so okusi sladoledov: Gospodarica Zdenka je okus mladega kajmaka z malinovim džemom, Gospodar Marko je okus naravnega jogurta z mareličnim džemom, Skutka Simona je sladoled iz čokoladnega mleka z rjavčkom (brownijem), Buhtl Matej ima okus temne čokolade s čokoladno kremo in praženimi lešniki, Mila&Lenart pa je kombinacija klasične vanilje in jagode.
Imajo tudi t. i. TaStrletovega posebneža, kamor pakirajo sladolede, ki so vezani na letni čas, na povpraševanje ali pa le na navdih za ustvarjanje. V času velikonočnih praznikov je na primer na voljo sladoled z okusom kisle smetane in skutno-pehtranovega muffina. Sicer pa lončke za posebneža polnijo tudi sladoledi iz pistacije, gozdne borovnice, manga in še bi se našlo.

Eden od TaStrletovih posebnežev je tudi pistacija.
Eden od TaStrletovih posebnežev je tudi pistacija.

Domač sladoled lahko kupite v trgovinici Domači mlečni izdelki Pozaršek-Strle na Ižanski cesti 334, le streljaj od ljubljanske obvoznice in nakupovalnega središča Rudnik.

Galerija – TaStrletov sladoled: slasten domač sladoled s Strletove kmetije

Dodatne Informacije

Več informacij:
facebook.com/StrletovaKmetija

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Kristjan Podgornik, prvi kontakt zvezdnikov na obisku v Sloveniji