fbpx

Spolnost: 13 napak, ki se jih sploh ne zavedate

Foto: Envato
Zadnjič posodobljeno: :

Vas zanima kakšne so? Spoznajte, katere so, in jih ne ponavljajte več, če vam je kaj do zanimivega in aktivnega spolnega življenja.

Med spolnimi odnosi lahko počnete toliko različnih stvari in mnogi pari večinoma sledijo eni in isti rutini. Povejte svojemu partnerju, kaj bi radi poskusili, in popestrite stvari.

1. Menite, da bi morali to narediti tako kot v filmu

Imejte realna pričakovanja in bodite odprti za spreminjanje scenarijev. Če recimo ne morete ohraniti erekcije eno uro ali doseči vaginalnega orgazma, tako kakor v filmu, lahko to, povzroči težave s samopodobo in spolnost naredi neprivlačno.

2. Neprijetno vam je govoriti o spolnosti

Mnogim je nerodno, sram se pogovarjati o spolnosti in menijo, da o tem ne morejo govoriti s svojim partnerjem.

3. Hočete, da je vse po vaše

Preveč ljudi domneva, da bodo njihovi partnerji samodejno uživali v spolnih odnosih na enak način kot oni. Vzemite si čas za pogovor o željah in pričakovanjih. Tudi če ste skupaj več let, vas lahko partnerjeve želje presenetijo.

4. Ne smejte se, ko nekdo spusti pline

Čeprav bi moral biti spolnost strastna, bi morala biti tudi zabavna, zato se ne bojte smejati med njim. To ne pomeni norčevanja iz partnerja ali samih sebe.

5. Mislite, da spolnost brez vrhunca ni dobra

Vrhunec ne bi smel biti končni cilj. Spolni užitek doživite v procesu draženja, ustvarjanja želje, eksperimentiranja z različnimi vrstami dotika, igranja in še več.

6. Mislite, da zna vaš partner brati misli

Popolnoma sprejemljivo je, da partnerja vprašate, kaj si želi in poveste, kaj si vi želite.

Osvojite ga z neposrednostjo. Foto: Jan Zhukov / Unsplash

7. Držite se enakih poz

Čas je za spremembe. Naj vas ne bo strah povedati partnerju, da si želite poskusiti nekaj drugega v postelji, in da to ne pomeni, da niste zadovoljni s trenutnim odnosom.

8. Vaš vrhunec je odvisen izključno od vašega partnerja

Ne zanašajte se le na partnerja, ki vam bo pomagal doseči vrhunec, saj to povzroča nepotreben stres partnerju.

9. Podcenjujete, kako pomembna je spolnost za vašega partnerja

Oseba z visokim libidom se lahko počuti kot žrtev prevare, s tem pa romantika in strast umreta. Podobno se lahko partner z manjšo željo počuti, kot da je za svojega partnerja le spolni objekt. Morate najti način, da se znajdete v sredini, kjer se oba dobro počutita in kjer so potrebe obeh partnerjev zadovoljene.

10. Zavračanje spolnih odnosov

Ko je en partner razpoložen za spolnost, drugi pa ne, se lahko prvi zlahka počuti, kot da je v njem problem. Ne jemljite si tega k srcu.

11. Med spolnostjo uporabite zlato pravilo

Storite drugim to, kar bi želeli, da drugi storijo vam. Največja napaka, ki jo ljudje naredijo, je, da se ljubijo tako, kot si želijo, ne pa tako, kot si želi partner. Vprašajte svojega partnerja, kaj hoče, in jasno povejte, kaj želite.

Naj bo koža vajin afrodiziak. Foto: Emiliano Vittoriosi / Unsplash

12. Pozabite na največji spolni organ

Ne, ne gre za to, kar mislite! Največji organ in tisti, ki je sestavni del dobre spolnosti, je vaša koža. Koža ima na tisoče živčnih končičev, kar omogoča skoraj neskončne občutke in užitke. Raziskujte.

13. Pozabite, kaj sledi spolnemu odnosu

Kar se zgodi po odnosu, je enako pomembno kot to, kar se zgodi med njim. Kratek pogovor po njem vam lahko pomaga povečati čustveno povezavo s partnerjem.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!