fbpx

Spomladansko čiščenje uma: 9 učinkovitih načinov, da preženete toksične misli

Neverjetno učinkovito spomladansko čiščenje toksičnih misli.

Skozi čas se v vaših mislih nabere kup razmišljanj, ki ne sodijo več v vašo sedanjost in vam povzročajo nepotrebne skrbi. Ne dopustijo vam, da bi zaživeli življenje, ki si ga želite.

Očistite se strupenih, odvečnih misli na 9 preprostih načinov.

1. Ne skrbite za to, kaj si drugi mislijo

Tisti trenutek, ko dovolite, da mnenje nekoga drugega vpliva na vaš način življenja, je trenutek, ko se odpoveste svoji sposobnosti – biti pristni. Vaše samoizražanje je ena stvar v tem norem svetu nad katero pa imate nadzor. Bodite oseba, ki želite biti. Delajte stvari, ki jih želite. Premagajte strah pred dvomi. Ljudje bodo vedno govorili, ne glede na to ali se s tem obremenjujete ali ne, torej…

2. Sprejmite dejstvo, da niste popolni

Nihče ni popoln in vedno bo nekje nekdo, ki bo malce boljši od vas – nič ni narobe s tem. Poiščite nove poti za osebno rast na takšen način boste gradili svojo samopodobo in postali še boljša različica sebe.

3. Če se potrudite po svojih najboljših močeh, je to dovolj

Morda niste vedno najboljši, lahko pa ste najboljši – zase. Občutek, ko za nekaj trdo delate in ste zato nagrajeni, vam daje zadovoljstvo. Ampak včasih trdo delo ne bo prineslo želenih rezultatov, tedaj se spomnite, da ste storili vse, kar ste lahko in to je dovolj! Dosegli ste neverjetno in ne glede na rezultat bodite ponosni nase. Dopustite si to, ker si to zaslužite.

4. Ne pripisujete svojega uspeha sreči

“Sreča je tisto, kar se zgodi, ko se priprava sreča priložnost.” – Seneca.
Ta misel vsebuje veliko resnice. Vaši dosežki nimajo nič skupnega s srečo, veliko pa z delom in odločnostjo, ki jo vsak dan dajete v uresničitev svojih ciljev. Zaslužili ste si uspeh, bodite ponosni na to!

Če se potrudite po svojih najboljših močeh, je to dovolj.

5. Dovolite si neuspeh

O uspehu in neuspehu pogosto razmišljamo kot o dveh nasprotjih. Zelo redko imamo enega brez drugega. Neuspeh je na seznamu sestavin za uspeh.

Vmešajte četrt skodelice neuspeha, eno žlico zmede in dvoma, malo soli in popra, pecite pri 450 in dobili ste nekaj, kar ima na koncu okus po zmagi. Nič ni narobe, če vam ne uspe, če dopustite, da je neuspeh katalizator rasti.

6. Pozitivne afirmacije bodo delovale le, če verjamete vanje

Lahko se pogledate v ogledalo in si izpoveste ljubezen do sebe 100-krat na dan, a če dejansko ne verjamete v svoje besede, se zaradi njih ne boste počutili bolje. Nič se ne bo spremenilo. Torej, ne ponavljajte pozitivnih besed, brez da verjamete vanje. Verjemite jim.

7. Naj življenje teče po naravni poti in ne na ukaz

Življenje ne poteka vedno tako, kakor ste načrtovali. Ponavadi se bolj prilagajate merilom in življenju vseh drugih ljudi, kakor vašemu. Nič ni narobe, če niste kupili stanovanja pri 25 letih ali se poročili pri 35. Življenje se ne odvija linearno, ampak dela ovinke in prej, ko boste to ugotovili in sprejeli, lažje boste svobodno zadihali.

8. Bodite prijazni do svojega telesa

Vse kar vnesete v telo neposredno vpliva na vaše počutje, čustveno in fizično, vendar s svojim telesom ne bi smeli ravnati dobro le s prehrano. Bodite prijazni do svojega telesa, ne sovražite ga, kakor da je to vaš najhujši sovražnik. Večina ljudi ne obožuje svojega telesa v celoti in vsi smo kdaj negotovi. Osredotočite se na tiste dele sebe, ki so vam všeč. Telo vas vsak dan popelje skozi življenje, zato mu izkažite več ljubezni.

9. Preživite čas z ljudmi, ki vas osrečujejo

Ne dajte vse svoje pozitivne energije nekomu, ki je ne ceni. Ko gre za odnose, naj bo izmenjava uravnotežena. Ne morete ves čas poskušati osrečiti nekoga, če vam oni v zameno ne prinesejo zadostne količine sreče. Bodite z ljudmi, ki vas imajo brezpogojno radi, namesto tistimi, ki vašo ljubezen jemljejo kot nekaj samoumevnega.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!