fbpx

Spoznajte Dolomite skozi te sanjske fotografije

Italijansko gorovje Dolomiti je znano predvsem po tem, da ponuja veliko mondenih smučarskih središč. A tudi ko zaidemo z urejenih prog, imamo marsikaj za videti.

In prav ta, manj poznani del Dolomitov, je na svojih fotografijah zajel italijanski fotograf Paolo Pettigiani. Neokrnjeno naravo je združil z najnovejšo tehnologijo na področju fotografiranja. Posnetki, ki jih je ustvaril, pokrajino prikazujejo v načinu, ki ga človeško oko ni sposobno zaznati.

Vsebina fotografij je prikazana v roza-modri barvni kombinaciji. Rastline so obarvane roza, medtem ko se nebo in voda svetlikata v idilični modri barvi. Pettigiani meni, da posebni učinki pripomorejo k preoblikovanju realnosti. Pri svojem delu je uporabil fotoaparat Nikon D750, s katerim mu je uspelo prikazati spekter svetlobe, ki ga izžarevajo rastline.

Dolgovezenje v tem primeru ni potrebno. Svetujemo vam, da se prepustite mojstrskim fotografijam, ki vas zagotovo ne bodo pustile ravnodušnih.

Galerija – Spoznajte Dolomite skozi te sanjske fotografije

Dodatne Informacije

Več informacij:
behance.net

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!