Spoznajte najstnico, ki v ameriškem filmu Spectral tekoče govori slovensko

Slovenska najstnica v filmu Spectral (2016)
Zadnjič posodobljeno: :

Le redko se zgodi, da kateri izmed slovenskih igralcev zaigra v tujejezičnem filmu, kaj šele, da v filmu ameriške produkcije slišimo tuji jezik. Zavoljo Uršule Parker zdaj slovenščina odmeva tudi v Hollywoodu. Mlada ameriška igralka in violinistka slovenskih korenin je svoje znanje slovenščina pokazala v filmu Spectral, kjer igra deklico Saro. V akcijskem znanstvenofantastičnem filmu ji družbo dela Emily Mortimer (Zlovešči otok, Hugo, Zadnji udarec, Uredništvo).

Oglejte si odlomek iz filma Spectral, v katerem 13-letna ameriška igralka slovenskih korenin Uršula Parker (Ursula Parker) v vlogi deklice Sare spregovori nekaj besed v popolni slovenščini.
https://youtu.be/lY01rKLUhlQ
Za njeno soigralko, precej bolj slavno Emily Mortimer, tega ravno ne moremo trditi, pa vendar se tudi britanska igralka izkaže. Poleg slovenščina in angleščine v Netflixovem filmu, ki je debitiral 9. decembra 2016,  slišimo tudi romunščino in ruščino, film pa je sicer povsem ameriške produkcije.

PREBEERITE ŠE: Filmski napovednik: Pošastni tovornjaki (Monster Trucks, 2017)


Uršula Parker je kljub rosnim letom stara znanka filmskih platen in TV-zaslonov. V filmih in TV-serija namreč nastopa že od petega leta (med drugim je delala v družbi Al Pacina, Channinga Tatuma, Nicole Kidman, Anne Paquin, Bryana Cranstona, Tilde Swinton in Katie Holmes), medtem ko je za violino poprijela že pri treh. Zaigrala je tudi humoristični seriji Louie, kjer je igrala mlajšo hčer komika Louisa C. K. Rodila se je v zakonu ameriškega glasbenika Briana Parkerja in slovenke Jerice Oblak, ki na univerzi v New Yorku poučuje elektronsko glasbo.

Dodatne Informacije

Več o Uršuli Parker:
imdb.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Filmski napovednik: Mainstream (2021)