fbpx

Vrača se kultni Game Boy – njegova reinkarnacija sliši na ime Super Retro Boy

Super Retro Boy

Legendarni Game Boy, preprosta 8-bitna prenosna igralna konzola, ki je leta 2014 praznoval četrt stoletja, se vrača na sceno. Njegova reinkarnacija sliši na ime Super Retro Boy, ki pa ga ni izdelal Nintendo kot original, pač pa Retro Bit. Repliko je predstavil na sejmu CES 2017.

Še pomnite tovariši? Vsi tisti, ki ste imeli raje preprostejše čase, ste na sejmu CES 2017 dobili svojo odmerek nostalgije. Podjetje Retro Bit je namreč obudilo Game Boy, znameniti 8-bitni mikrokrmilnik z LCD-zaslonom ločljivosti 160 x 144 slikovnih točk, ki ga je Nintendo nehal izdelovati leta 2003, potem ko je od leta 1989 prodal skoraj 119 milijonov enot. Uganete, katera je bila najbolj prodajana igra? Če ste odgovorili Tetris, potem ste uganili.

PREBERITE ŠE: Smart Boy – ko iPhone postane Game Boy


Verjetno najpomembnejši podatek je, da z igralno konzolo Super Retro Boy lahko uporabljate stare kasete z igrami za Game Boy. Naj vas ne skrbi, če jih ne hranite več. Retro Bit je že v stiku z nekaterimi nekdanjimi izdelovalci popularnih iger, ki naj bi na sceno vrnili nekatere najbolj priljubljene kasete.

Originalni GameBoy.
Originalni Game Boy

Poleg tega je Retro Bit naredil tudi nekaj izboljšav na napravici. V nasprotju s predhodnikom je zaslon replike osvetljen od zadaj, zato boste lahko Super Retro Boy uporabljali tudi v temi. GameBoyevo reinkarnacijo polnite prek kabla, nič več menjave baterij AA kot nekoč, torej. Je tudi precej lažji od svojega prednika. Zanj boste morali odšteti 75 evrov, kar je okoli deset evrov manj, kot je bila cena za original.

Galerija – Super Retro Boy:

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.