Ste vedeli? Teh 7 ljubezenskih filmov temelji na RESNIČNIH dogodkih

“Ah, to se lahko zgodi le v filmu!” Ta fraza vam zagotovo ni nepoznana. A dovolite, da vas presenetimo. Nekatere najlepše ljubezenske zgodbe, ki smo jih lahko videli na velikih ekranih, imajo popolnoma resnično podlago. Preverite, katerih 7 ljubezenskih filmov ima za navdih resnično zgodbo!

Tukaj je 7 filmov o močni in čisti ljubezni, posnetih po resničnih dogodkih.

Hoja po robu (Walk the Line, 2005)


Biografija o Johnnyju Cashu in njegovi drugi ženi, June Carter, o kateri je Johnny (Joaquin Phoenix) sanjal zadnjih 10 let. Njuno družinsko življenje je polno preizkušenj – droge, psihološke in družinske težave – te pa lahko premaga le prava ljubezen. Reese Whiterspoon je za vlogo June prejela oskarja.

Moja Afrika (Out of Africa, 1985)


Film temelji na avtobiografiji danske pisateljice Karen Blixen. Ta se z možem preseli v Afriko, da bi tam vodila plantažo. Tako spozna Denysa Fincha Hattona, lovca in popotnika. Kljub večjim razlikam v njunih interesih in okusih, se Karen in Denys zapleteta v viharno romanco. Film, v katerem Karen igra neprimerljiva Meryl Streep, je nagrajen s sedmimi oskarji.

Čudoviti um (A Beautiful Mind, 2001)


Film je zgodba o nadarjenem matematiku in Nobelovemu nagrajencu Johnu Nashu (Russell Crowe), ki je trpel za shizofrenijo. Poleg neverjetnih dosežkov in težav, s katerimi se je moral soočiti genij, film prikazuje iskreno in čisto ljubezen njegove predane žene Alicie Lardé, ki jo igra Jennifer Connelly.

Ana in kralj (Anna and the King, 1999)


Film temelji na spominih učiteljice, popotnice in javne osebnosti, Anne Leonowens. Anna je namreč v 60. letih 19. stoletja več kot 5 let učila angleški jezik in angleško kulturo 39 žena in 82 otrok kralja Mongkuta. Anna, ki jo je v filmu zaigrala Jodie Foster, je zgradila sloves modre vizionarke, saj je pogosto morala zagovarjati svoja stališča.

Zaobljuba ljubezni (The Vow, 2012)


Film temelji na zgodbi mladoporočencev Krickitt in Kima Carpenterja, ki ju igrata Rachel McAdams in Channing Tatum. Mlad par je doživel nesrečo, po kateri je Krickitt izgubila spomin. Izbrisalo se je zadnjih 18 mesecev, točno tisto obdobje, v katerem je spoznala moža, se vanj zaljubila in se z njim poročila. Spomin se nikoli ni vrnil, a Kim ni obupal: ostal je s Krickitt, dokler se ni ponovno zaljubila vanj.

Beneška kurtizana (Dangerous Beauty, 1998)


Film je adaptacija biografije ene najslavnejših in najlepših beneški kurtizan iz 16. stoletja, Veronice Franco (Catherine McCormak). Ta se zaljubi v mladeniča iz višje družbe, ki pa ne more postati njen zakonit mož. Veronica sledi nasvetu svoje mame in postane kurtizana, ki po zaslugi svoje lepote in duhovitosti osvoji srca mnogih moških.

Na robu ljubezeni (The Edge of Love, 2008)


Film pripoveduje zgodbo znanega pesnika Dylana Thomasa, ki že poročen sreča svojo prvo ljubezen, Vero Phillips, v katero se ponovno zaljubi. Keira Knightley in Matthew Rhys sta spretno upodobila napete odnose med ljubimcema.

NAMIG

Filme lahko na Amazon Prime 30 dni gledaš brezplačno! Če boš v 30 dneh prišel do konca svojega seznama “must see” filmov (ali serij) ti predlagamo, da si nastaviš opomnik, s katerim 29. dan prekličeš članstvo in tako ti ne bodo čisto nič zaračunali!

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
To so najboljše serije 2020