Ste vedeli za ta pravila bontona: telefona ne bi smeli položiti na mizo v javnosti, o bogastvu bi morali molčati

Zadnjič posodobljeno: :

Goethejevo pravilo: dovoljeno je, kar se spodobi.

Pravila lepega vedenja so zelo preprosta. Bonton je znak dobre vzgoje in spoštljivosti do sebe in drugih.

Predstavljamo vam nekaj nepoznanih. Presenečeni boste nad njimi.

1. Če rečete: ”Vabim te”, pomeni, da vi plačate račun. Če rečete: ”Pojdimo v restavracijo”, potem v tem primeru plača vsak sam.

2. Nikoli ne pridite k nekomu nenapovedano. Angleška dama se je domislila te ideje. Ko so prišli k njej gostje brez predhodne najave, je vedno obula čevlje in prijela klobuk. Če bi ji bila oseba všeč, bi vzkliknila: “Pravkar sem prišla domov!”, če ne, pa je vzdihnila in rekla: “Ah, škoda, pravkar odhajam.”

3. Nikoli ne postavljajte mobilnega telefona na mizo v javnosti. Ko to storite, pokažete, kako pomembno vlogo ima ta naprava v vašem življenju. Ali še huje, pokažete nespoštovanje, saj niste pripravljeni nameniti svojega časa sogovorniku, ampak le socialnim omrežjem.

4. Če hodite z nekom po ulici, in ta oseba sreča svojega znanca ter se ustavi, da ga pozdravi, morate tudi vi storiti enako.

5. Večina ljudi verjame, da je pravilen način, da jeste suši s palčkami. Vendar ga moški, za razliko od žensk, lahko jedo z rokami.

Moški, za razliko od žensk, lahko jedo suši z rokami.

6. Vedno morate imeti čiste čevlje.

7. Če vas kdo žali, se mu ne maščujte in ne dvigujte glasu. Nikoli se ne spustite na njihov nivo. Dajte si nasmeh na obraz in se oddaljite od nesramnih ljudi.

8. Moški bi moral hoditi ob ženski z njene leve strani.

9. Devet stvari, ki jih morate zadržati zase in jih ne smete zaupati nikomur: starost, bogastvo, družinski prepiri, veroizpoved, zdravstvene težave, ljubezenske zadeve, darila, čast in sramota.

10. Ko greste do svojega sedeža v gledališču ali kinu, morate biti z obrazom obrnjeni k tistim, ki sedijo.

Pazite, kako greste do svojega sedeža v kinu.

11. Če vas nekdo pokliče z besedami: “Ti, tam!”, se ne odzivajte!

12. Zlato pravilo pri uporabi parfuma je zmernost. Če ga vonjate še pozno zvečer, potem veste, da ste pretiravali.

13. Ko vstopite v sobo polno ljudi, morate vedno prvi pozdraviti.

14. Če vam je bilo odpuščeno, potem ko ste se opravičili, se ne vračajte več k tej temi.

In kot je rekel legendarni Jack Nicholson: “Ne kričim iz ene sobe v drugo. Ne odpiram zaprtih vrat brez trkanja. Damo spustim, da gre prva. Cilj teh preprostih pravil je, da izboljšajo življenje. Pazim na svoje obnašanje in verjamem, da je bonton zelo pomemben. Je preprost in razumljiv jezik medsebojnega spoštovanja.”

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
3 zdravila za nemoč: samo storite to in brezupne situacije ni!