fbpx

Steer Wearable Driving Aid: da bomo za volanom ostali budni

Malo stvari je tako težkih, kot so utrujene veke. Pravzaprav so. Naše veke, ko smo utrujeni za volanom. Pa tudi malokrat se znajdemo v bolj nevarnih situacijah, kot je opisana. Kako lahko preprečimo nesrečo v nastajanju? Nekateri pravijo, da odprimo okno, saj naj nas bi hladen zrak ohranjal budne, drugi spet, da privijmo radio na glas. A včasih nič od tega ne pomaga. Morda pa bi poskusili z zapestnico Steer.

Steer lahko prek bitja srca in prevodnosti kože zazna stopnjo vaše zaspanosti.

Ko se približujete ‘kritični točki’, vas na to opomni in zbudi. Prepreči namreč t. i. ‘mikrospanec’, to je ravno tistih nekaj sekund, v katere se prepričamo, da so čisto O. K., če se jim prepustimo. Pa so prav lahko usodne. V napravici je 16 senzorjev, ki ves čas merijo srčni utrip in prevodnost kože. Enaki senzorji se nahajajo tudi v detektorjih laži. Ko napravico priklopimo, senzorji eno minuto merijo utrip, in ko ta pade za 10 udarcev na minuto, Steer to z vibriranjem in utripanjem rumene lučke signalizira vozniku. Nato pa vsaki 2 sekundi napravica opravlja meritve, tako da je praktično nemogoče, da padete v ‘mikrospanec’. Če pa vaš utrip in prevodnost kože padeta še za dodatne 3 enote, boste začutili blag električni impulz, ki vas bo zagotovo prebudil. Noradrenalin, serotonin in kortizol bodo poskočili, ‘spalni hormon’ melatonin pa padel.

Cena za zapestnico Steer je 199 evrov.

V vsakem primeru poskrbite za varnost. Če vas premaguje spanec, zapeljite na varno in za nekaj časa zaspite. Kamorkoli se peljete, bo že počakalo.

Galerija – Steer Wearable Driving Aid

Dodatne Informacije

Več informacij:
kickstarter.com

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.