fbpx

Strokovnjaki svetujejo: ali redno striženje res pomaga, da lasje rastejo hitreje?

Foto: Adam Winger / Pexels

Vsi smo že slišali, da si je konice treba redno striči, saj se lahko drugače od sanj o dolgih laseh poslovimo. Pa vendar: mnogo ljudi opaža, da jim lasje, čeprav si jih že dolgo niso postrigli, rastejo zelo hitro. Zato smo se pozanimali, kaj menijo strokovnjaki: ali redno striženje res pomaga pri rasti las in kako pogosto je treba frizerski salon obiskati?

Ko se odpravimo k frizerju, po navadi načrtujemo spremembo svoje pričeske, pa naj gre za barvanje, krajšo in pogumnejšo frizuro ali pa celo podaljške. Še nedolgo nazaj pa so ljudje frizerski salon največ obiskovali s preprostejšim namenom: striženjem konic.
Veljalo je namreč, da lasje ob nerednem striženju rastejo počasneje, in ker si je marsikatera ženska želela dolgih las, si je konice postrigla vsakih nekaj mesecev. Mnogi temu prepričanju zaupajo še danes, trdijo pa tudi, da so lasje ob rednem striženju bolj zdravi.

Frizerja po navadi obiščemo v želji po novi pričeski Foto: Rodnae Productions / Pexels

Ali redno striženje pomaga pri rasti las?

Po mnenju strokovnjakov je trditev, da naj bi lasje ob pogostem striženju rasli hitreje, mit. Na rast las vpliva več dejavnikov, kot so starost, prehranjevalne navade, hormonsko ravnovesje, splošno zdravje, nega in genetika. To pomeni, da lahko dolgolaska postanete tudi, če se salonom izogibate.
Vendar pa frizerji tega nikakor ne priporočajo: redno striženje morda vaših las ne bo podaljšalo, vendar pa ima ogromno drugih, zelo pomembnih koristi.

Frizerji priporočajo, da jih redno obiskujete Foto: Theme Photos / Unsplash

Zakaj konice striči redno?

Če si boste lase strigli dovolj pogosto, boste kmalu opazili, da so videti bolj zdravi, gosti in sijoči. Prav tako boste ohranili želeno teksturo, vaša frizura pa bo urejena in enakomerna: marsikdo po dolgem obdobju brez striženja namreč ugotovi, da se dolžina posameznih las ne ujema več.
Prav tako zlomljene, suhe konice, ki so rezultat dolgega izogibanja salonu, kmalu postanejo opazne, povzročijo pa lahko tudi, da si boste lase težje razčesali. Zato strokovnjaki svetujejo, da si jih strižete približno na 12 tednov.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!