15 stvari, ki jih močni pari NIKOLI ne počnejo

Tisti pari, ki se imajo zelo, zelo radi, tega nikoli ne bodo počeli. Sta vidva med njimi?

Močni pari se počutijo v svoji koži varno in si lahko v odnosu z drugim dovolijo biti ranljivi. Ko uspemo zgraditi takšen odnos, smo drug drugemu okrepljena podpora. Trdni odnosi so odvisni od medsebojnega spoštovanja in razumevanja. In katerih 15 stvari močni pari NIKOLI ne počnejo?

1. Izogibajo se namernemu vzbujanju ljubosumja. Ko ste v trdnem razmerju, v katerem od drugega prejmete dovolj pozornosti in skrbi, ne čutite potrebe, da bi to dodatno iskali s takšno nizkotno taktiko.

2. Ne preverjajo telefonov partnerja. Vaša potreba po preverjanju telefona partnerja kaže, da mu ne zaupate. Ko enkrat začnete z radovednostjo stikati po telefonu vaše boljše polovice, je iskrenost že pobegnila skozi okno in prav vsak pisk na telefonu je dovolj za prepir.

3. Svojega razmerja ne primerjajo s prejšnjimi razmerji. Če primerjamo dve stvari, bomo vedno imeli zmagovalca in poraženca. Vsak odnos je drugačen in tisto, kar je naše prejšnjo razmerje naredilo posebno, morda ne drži za zdajšnje. Močni pari se osredotočijo na razmerje, v katerem so.

Svojega razmerja ne primerjajo s prejšnjimi razmerji.
Svojega razmerja ne primerjajo s prejšnjimi razmerji.

4. Svojega razmerja ne obelodanijo na Facebooku. Če dejansko dajete tako močan pomen objavi razmerja na Facebooku (da potrdite svoj status), verjetno niste dovolj zreli za pravo in močno razmerje.

5. Čas znajo preživljati ločeno. Samozavestnim parom ni treba biti drug z drugim ves čas. Dejstvo je, da ne želijo biti skupaj ves čas. Vedo, da je pomembno, da še vedno ohranijo svojo neodvisnost in zunanje interese.

6. Izogibajo se izpostavljanju napak drugega. Nihče ni brez napak. Močni pari poznajo slabosti drugega. Raje, kot da se na napake drugega obešajo, ponudijo svojo podporo.

Izogibajo se izpostavljanju napak drugega.
Izogibajo se izpostavljanju napak drugega.

7. Ne poskušajo spremeniti druge osebe. Zaljubili ste se z razlogom in ne s projektom “Kako ga/jo izboljšati”. Stabilni pari ne poskušajo spremeniti videza druge osebe, niti karakterja.

8. Med seboj ne tekmujejo. Obstaja razlika med izzivanjem parterja in med tekmovanjem z njim. Pri prvem sta oba boljša, pri slednjem mora nekdo izgubiti. Ne gre za to, kdo je kaj kupil in česa se je spomnil. Gre za nesebično odločitev osrečevanja.

9. Ne postavljajo si omejitev. S postavljanjem omejitev naše razmerje ne (z)more rasti. Tako imenovana “pravila”, ki prepovedujejo neko početje druge osebe, bodo prinesla samo zamere. Če smo v svoji koži dovolj samozavestni, potem se znamo tudi pri takih stvareh držati nazaj.

Ne postavljajo si omejitev.
Ne postavljajo si omejitev.

10. Stvari ne olepšujejo. Drug z drugim so zmeraj iskreni, čeprav to ni zmeraj tisto, kar si želijo slišati.

11. Nikoli ne žalijo družine svojega partnerja. Žalitev partnerjeve družine je podobno, kot če vam nekdo daje pripombe na vaš videz ali težo.

12. Nikoli ne zanikajo naklonjenosti do partnerja. Spolna komponenta ima enako težo kot čustvena. Močni pari se partnerju stežka uprejo, še težje je biti brez njega.

Nikoli ne zanikajo naklonjenosti do partnerja.
Nikoli ne zanikajo naklonjenosti do partnerja.

13. V javnosti se nikoli ne ponižujejo. Namerna osramotitev svojega partnerja – predvsem pred drugimi ljudmi – je razlog za razpad zveze. Obstajajo drugi načini lastnega izražanja, ki ne zajemajo sramotenja drugega.

14. Ne sprašujejo se ves čas, kaj počne partner in kje je. Močni pari ne potrebujejo stalnega stika. Časa ne porabljajo s tem, da se sprašujejo kaj druga oseba počne in kje je. Potrebno je ravnovesje med mislijo nase in mislijo na drugega.

15. Nikoli se ne jezijo na drugega brez da bi pojasnili zakaj. Vemo, da pasivno-agresivno nikoli ne deluje tako, kot bi si želeli da bi. Uspešni pari so sposobni govoriti in ne bojijo se reakcije druge osebe. Zadrževanje jeze brez da bi dali priložnost parterju, da se razloži, ni do nikogar pošteno.

Nikoli se ne jezijo na drugega brez da bi pojasnili zakaj.
Nikoli se ne jezijo na drugega brez da bi pojasnili zakaj.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Vprašanja, ki si jih morate zastaviti, ko se soočite s partnerjevo nezvestobo