Stvari, ki so v odnosu slabše od nezvestobe!

In ni jih malo!

Nezvestoba je nedvomno hiter način, kako lahko popolnoma uničiš ljubezenski odnos, a obstaja veliko drugih stvari, ki so lahko bolj nevarne od varanja, ko gre za uničevanje vajinega razmerja.

Ene hujših stvari, ki lahko vodijo do prekinitve vajinega razmerja (pa ni varanje), se začnejo kot malenkosti, in tudi zato so lahko tako zelo nevarne. Katerih 12 stvari je torej hujših od varanja in lahko popolnoma uniči vajin odnos?

Laganje in skrivanje stvari pred partnerjem

via GIPHY

Tudi, če to počneš zato, da partnerja ne bi prizadel, lahko skrivanje stvari pred njim zraste v veliko težavo, načne zaupanje in uniči razmerje. Partnerju bi moral biti pripravljen povedati skoraj vse. Če skrivaš nekaj, kar bi ga lahko prizadelo, potem tega že v osnovi ne bi smel storiti.”

Pomanjkanje komunikacije

via GIPHY

Komunikacija ne temelji na večih SMS-ih ali sporočilih na družabnih omrežjih, ki si jih izmenjata tekom dneva, ampak na tem, ali se sproti pogovarjala o stvareh, ki vaju motijo in kako. Če si ne bosta povedala teh stvari, se bodo te nabirale in čez čas razkrile na način, ki ga noče noben od vaju.

Predstavljanje sebe v drugačni ali zlagani luči na začetku veze

Partnerju nikar ne skrivaj sebe, svojega jaza.
Partnerju nikar ne skrivaj sebe, svojega jaza.

Vedno je najbolje, da si že na začetku iskren in da poveš, kaj iščeš. Te stvari, ki se ti morda zdaj zdijo manjše težavice, so lahko sčasoma dovoljšen razlog za prekinitev razmerja.

Abstiniranje od kakršnekoli naklonjenosti

via GIPHY

Ne glede na to, ali naklonjenost pri vama pomeni to, da se rada crkljata, drug drugega sprašujeta o smislu življenja in drugih smiselnih stvareh, ali pa da drug drugemu pomagata čez ovire, sta lahko tudi odsotnost in nenaklonjenost tisti, ki lahko v razmerju povzročita dvome, ki so na koncu nepopravljivi.

Trma in principi

Trma ne vodi do kompromisov.
Trma ne vodi do kompromisov.

To je le še eden od načinov, kjer sporočaš, da “nisi pripravljen na kompromise”. Če ti je nekdo resnično všeč in ga imaš rad, se moraš pripraviti na sklepanje kompromisov. Partner, ki sprejme kompromise le, če gredo v njegovo smer, je takorekoč v razmerju sam s sabo.

Nabiranje tihih zamer

Do trenutka, ko boš zamero sploh izrazil, bo škoda razmerju že storjena. Vse skupaj se začne tiho, sčasoma pa zraste v nekaj velikega, in zato so lahko tihe zamere, o katerih ne spregovorimo, tako škodljive.

Vztrajanje v razmerju zaradi priročnosti

Če v razmerju vztrajaš zaradi priročnosti, si lahko zelo nesrečen.
Če v razmerju vztrajaš zaradi priročnosti, si lahko zelo nesrečen.

Če je to zato, da ne razočaraš družine, ali zato, ker imaš kupljene vstopnice za koncert, ki bo čez pol leta, lahko razmerje, v katerem ostajaš zato “ker moraš”, vodi do zamer in večje količine prepirov, na koncu pa do zlomljenega srca.

Vztrajanje v razmerju, ker sta odvisna drug od drugega

Skupaj sta zato, ker sta odvisna drug od drugega ali pa ker si noben od vaju ne želi biti samski. Z drumi besedami: med vama ni več kemije, in edini razlog, da sta skupaj je ta, da si ne želita ali ne znata biti sama.

Prerekanje o rutini, dnevnih opravilih in nalogah

Morda se ti prepir o tem, kdo bo tokrat odnesel smeti ali pa pomil posodo trenutno ne zdi big deal, a te stvari sčasoma postanejo resna težava in povod za večji, veliko resnejši prepir.

Podcenjevanje partnerja

via GIPHY

Vzvišen odnos do partnerja je le še eden od načinov, kako pokažeš svojo moč. In neravnovesje moči partnerjev je nekaj, česar si v zdravem in daljšem razmerju ne želiš. To je lahko huje kot varanje, saj popolnoma poruši samozavest partnerja. In tudi, če se razmerje konča, lahko še vedno občutiš škodo.

Manipulacija

via GIPHY

Manipulacije se velikokrat sploh ne zavedaš (pa tudi, če jo izvajaš sam) do trenutka, ko je prepozno. Takšno razmerje ti lahko resnično škodi, pa ne samo zato, ker se ti bo zlomilo srce, ampak ker se ti bo zlomila samozavest.

Ljubosumje

Pa tudi če partner ne vara je lahko dvom, da se to dogaja, veliko, veliko slabši.

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Danes sem se odločila in te blokirala