fbpx

Subaru Forester 2025: hibridna preobrazba kultnega SUV-ja

Novi obrazi, stari čar

Subaru Forester 2025
Foto: Subaru

riljubljeni Subaru Forester se v letu 2025 vrača z "vse novo" oznako, ki pa morda le malce pretirava. Kljub isti globalni platformi Subaru in 2.5-litrskemu bokserju, kot jih ima trenutni model, je Forester prejel številne posodobitve, da bi ostal v koraku s sodobnimi tekmeci. Vendar pa največja novica ni v obliki, ampak v funkciji: prihaja hibrid​​!

Subaru Forester 2025 predstavlja številne vizualne spremembe, kot so večji žarometi, ki so integrirani z masko, manj zapleten dizajn z manj elementi in elegantna črna obloga na višjih ravneh opreme. Športna različica se ponaša z bronastimi akcenti in enako obarvanimi 19-palčnimi kolesi​​. Dodan je tudi plastični trak, ki obdaja blatnike, in plošče na pragovih, ki ustvarjajo videz “lebdeče strehe”​​.


Nekatere različice Foresterja, kot sta Sport in Touring, imajo vgrajene vzdolžne nosilce, ki so zaradi aerodinamike in sloga nameščene v ravnini strehe, kar je lahko za nekatere uporabnike manj praktično​​.

Notranjost je prenovljena, a ostaja v duhu drugih modelov Subaru, kot so Outback, Crosstrek in Ascent, z izjemo nekaterih novih površin na armaturni plošči. Novost sta 11,6-palčni portretno orientiran zaslon na dotik in manjše osvežitve, kot so brezžični polnilec za telefon, prezračevani sedeži in ročno upravljan prtljažnik​​.

Foto: Subaru
Foto: Subaru

Mehansko je Forester doživel nekaj posodobitev, kot so močnejše varilne tehnike in dodatno strukturno lepilo, kar prispeva k večji togosti karoserije in manjši teži. Pod kapuco ostaja 2,5-litrski bokser motor z 180 konjskimi močmi in 178 funti navora. Pohvale grejo izboljšanemu standardnemu sistemu štirikolesnega pogona, ki omogoča hitrejše odzive in izboljšano vodenje tako na cesti kot izven nje​​.
Foto: Subaru
Forester 2025 bo vključeval tudi najnovejšo različico Subarujevega paketa pomoči vozniku EyeSight, ki obljublja hitrejše in gladkejše reakcije ter širše polje kamere. Dodan je bil tudi sistem za avtomatsko zaustavitev v sili v primeru neodzivnosti voznika​​.

Foto: Subaru
Foto: Subaru

Forester “2025” prihaja na trg spomladi naslednje leto, hibridna različica pa eno leto kasneje. Subaru obljublja, da bo ohranil status najvarnejšega vozila po ocenah IIHS. S svojo prenovljeno podobo, izboljšano tehnologijo in obljubo o hibridni različici, Forester ostaja zvest svoji dediščini, hkrati pa ostaja v koraku s sodobnimi tekmeci​​.

Subaru Forester 2025, ki prinaša ravnovesje med tradicijo in inovacijo, bo na trgu soočen z močno konkurenco. Med njegovimi glavnimi tekmeci so Honda CR-V, Kia Sportage in Hyundai Tucson, ki so prav tako doživeli obsežne prenove v zadnjih letih​​. Kupci

Foto: Subaru

Subaru Foresterja so pogosto zvesti blagovni znamki in cenijo značilnosti, kot so zanesljivost, vzdržljivost in vsestranskost. Subaru s svojim ugledom varnosti in zmogljivosti privablja tako mlajše kupce, ki iščejo avanturistično vozilo za vikend izlete, kot tudi družine, ki potrebujejo prostorno in varno vozilo za vsakodnevno uporabo.

Z uvedbo hibridne različice pa Subaru cilja tudi na okoljsko ozaveščene kupce, ki želijo zmanjšati svoj ogljični odtis, ne da bi pri tem žrtvovali zmogljivost ali udobje.

Forester 2025 zato ostaja zanimiva izbira na konkurenčnem trgu SUV-jev, saj združuje Subarujevo dediščino z novimi inovacijami, da bi zadovoljil tako zveste kupce kot tudi privabil nove.

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.