fbpx

Subaru Outback (2023): rahla prenova in nekaj nove tehnologije

Subaru Outback; Foto: media.subaru.com
Zadnjič posodobljeno: :

Na avtomobilskem salonu v New Yorku so predstavili prenovljeno različico Subaru Outback.

2023 Subaru Outback prinaša spremenjen prednji del, na vseh različicah, razen za različico Wilderness. V spodnji del odbijača so dodane luči za vožnjo v megli, prednja maska pa v sami obliki ostaja enaka, a s spremenjenim mrežastim vzorcem. Spremenjeni žarometi imajo ostrejše linije in tako posledično tudi ostrejši videz. Spremenjene so obloge blatnikov, ki prispevajo k še večji zaščiti karoserije.

Subaru Outback; Foto: media.subaru.com

Večje nadgradnje je Subaru Outback deležen v obliki tehnoloških nadgradenj. Subarujev asistenčni sistem EyeSight je dobil kamero s širokim poljem in nadgrajeno programsko opremo. Avtomobili opremljeni s sistemom za nadziranje mrtvih kotov, bodo po novem deležni še samodejnega upravljanja z volanom, ki v primeru sile obvozi predmet ali pešca. Najbolje opremljeni Touring, bo dobil dodatno kamero, ki bo hitreje prepoznala pešce in kolesarje v križiščih. Subaru Outback bo še vedno na voljo s 11.6-palčnim informacijsko-zabavnim sistemom, Android Auto in Apple CarPlay pa bosta že del standardne opreme.

Subaru Outback; Foto: media.subaru.com

Subaru Outback še dalje poganjata 2,5-litrski bokser motor in 2,4-litrski turbinski motor, oba pa sta povezana preko samodejnega menjalnika CVT. V primeru opreme Onyx je namesto 2,4-litrskega motorja na voljo 2,5-litrski motor brez turbine. Poleg že omenjenih nadgradenj lahko omenimo še večjo prilagodljivost sedežev, izbiro črnega usnja Nappa in digitalno vzvratno ogledalo s funkcijo kompasa.

Dodatne Informacije

subaru.si

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.