Subtilni znaki, da vam partner laže: od dotikanja vratu do pokrivanja ust

Zadnjič posodobljeno: :

Govorica telesa je tista, ki izda lažnivca.

Kako veste ali vam partner laže? Po mnenju strokovnjakov za telesno govorico Nick Davis in Sophie Zadeh je potrebno paziti na nekaj zelo subtilnih znakov.

Če si partner podrgne nos, se dotakne vratu ali zapre oči, je zelo verjetno, da vam ne govori resnice. Večina v vsakdanjem življenju uporablja majhne bele laži in to je nekako sprejemljivo, vendar, ko gre za partnerja je poštenost bistvena.

Odkrila sta pet znakov, na katere morate biti pozorni, ko poskušate ugotoviti, ali vam partner laže.

1. Dotikanje ušesa

Lažnivec bo s tem, ko se bo prijel za uho podzavestno poskušal blokirati zvok laži, ki vam jo govori. Ali pa se bo prijel za uho, da vas odvrne od dejstva, da prekinja očesni stik in da med pogovorom gleda mimo vas. Vaš partner lahko tudi potegne ali upogne uho, kar lahko pomeni, da je slišal dovolj in ne želi nadaljevati pogovora. Če se vaš sogovornik med pogovorom na hitro dotakne ušesne mečice ali zadnje strani ušesa, pomeni, da njegove besede niso najbolj iskrene.

2. Dotikanje nosu

Če si nežno drgne pod nosom, medtem ko so prsti nad usti, pomeni, da poskuša prikriti laži, ki vam jih govori. Če se oseba torej dotakne svojega nosu, po vsej verjetnosti laže. Zelo enostavno lahko ločite med dotikanjem nosu, ki je posledica srbenja, ali pa dotikanjem nosu, ki se zgodi ob izgovorjeni laži. Če nekoga srbi nos, ga mora popraskati, medtem ko čisto rahel dotik nosu nikakor ne more umiriti srbenja.

Kateri so subtilni znaki, da partner laže?

3. Pokrivanje ust

Ta gesta je pogosta pri ljudeh, ki se lažejo, na takšen način nezavedno želijo utišati tisto, kar govorijo. Zdi se, da je pokrivanje ust povezano z željo, da bi zaustavili lažnive besede, da bi prihajale iz njihovih ust. Kakor koli, pokrivanje ust, bodisi le z enim ali dvema prstoma ali pa s celo dlanjo med govorom nedvomno pomeni, da oseba, ki govori, ni čisto iskrena. To gesta je včasih prikrita z lažnim kašljem.

4. Dotikanje vratu

Nekateri se med laganjem dotikajo ovratnika ali si praskajo vrat. To je morda zato, ker lažnivec ob govorjenju laži doživlja mravljinčenje po vratu in obrazu ter ima občutek vročine ali znojenja. Lažnivca boste prepoznali, če boste videli, da se med govorom približno petkrat popraska po vratu tik pod ušesno mečico.

5. Drgnjenje in zapiranje oči

Zadnji nasvet, kako ugotoviti ali vam partner laže je, da opazujete, ali je zaprl oči ali gleda mimo, ko govori z vami. Moški si bodo poskušali močno drgniti oči, če bodo laži, ki jih izrečejo velike. Medtem ko se ženske pogosteje drgnejo pod očmi in gledajo navzgor, pravi raziskava

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Pismo zlomljenega moškega bivšemu dekletu: “Divje sem te ljubil, vendar sem te pustil na cedilu …”