fbpx

Superzmogljiv Samsung Galaxy Note 9 je tukaj!

Samsung je na svojem dogodku Galaxy UNPACKED, ki se je odvil v ameriškem New Yorku, predstavil težko pričakovani pametni telefon Samsung Galaxy Note 9. Novi adut tehnološkega velikana je požel veliko navdušenja.

Proizvajalci nove Samsungove naprave so se osredotočili predvsem na podaljšanje življenjske dobe baterije, razširitev prostora za shranjevanje in povišanje hitrosti delovanja.

Najnovejši in hkrati najzmogljivejši Samsungov telefon Samsung Galaxy Note 9 vsebino prikazuje na 6,4-palčnem Super AMOLED-zaslonu od roba do roba z ločljivostjo 2,960 x 1,440. Bralnik prstnih odtisov se nahaja na zadnji, stekleni strani. Telefon z zavidljivim dizajnom bo na razpolago v modri, vijoličasti, bakreni in črni barvi.

Kot je že običajno, je eden izmed glavnih sestavnih delov telefona iz serije Note digitalno pero S-Pen, ki bo  tudi daljinski upravljalnik za kamero. Hkrati je namenjeno še za vrsto drugih opravil. Tako lahko z njegovo pomočjo upravljate s predstavitvijo v programu PowerPoint. Informacije je v načinu Screen Off Memo mogoče zapisovati tudi na zaklenjen zaslon. S-Pen uporabnik v vsega 40 sekundah napolni tako, da ga vstavi v posebno režo na zgornji strani telefona. Ljudje, ki pisalo izkoriščajo predvsem za umetniško ustvarjanje, bodo svoje delo delili v okviru posebne digitalne skupnosti.

V paketu z novim Noteom boste dobili tudi S Pen.
V paketu z novim Noteom boste dobili tudi S Pen.

Pri Samsungu se zavedajo, da telefonova baterija ljudi velikokrat spravi v nezavidljiv položaj. Zato so se odločili, da v Galaxy Note 9 vključijo baterijo z zmogljivostjo 4000 mAh, ki omogoča 24 ur neprestane uporabe.

Novega Nota poganja procesor Snapdragon 845, za nemoteno delovanje katerega skrbi napreden sistem za ohlajanje. Ta bo v veliko pomoč predvsem pri igranju iger, kot je denimo Fortnite, ki bo odslej na voljo za operacijski sistem Android. K edinstveni igralski izkušnji bodo pripomogli stereo zvočniki AKG. Pomemben del programske opreme je tudi Samsung DeX, ki omogoča, da telefon prek priključka HDMI povežete na računalnik.

Zadnjo kamero sestavljata dve tipali z ločljivostjo 12 MP in zaslonkama, ki podpirata načina f/1,5 in f/2,4. Kamera, ki  med drugim uporablja umetno inteligenco, se odlično prilagaja na svetlobne razmere, prav tako pa je sposobna ustvariti superpočasne posnetke. Pozabiti ne smemo niti na tehnologijo optične stabilizacije slike in funkcijo Flaw Detection, ki bo uporabnika opozorila v primeru, da je s posnetkom kaj narobe.

Galaxy Note 9 omogoča ustvarjanje posnetkov visoke kvalitete.
Galaxy Note 9 omogoča ustvarjanje posnetkov visoke kvalitete.

Cenejša različica, ki je ocenjena na 999 dolarjev, vsebuje 6 GB RAM-a in 128 GB prostora za shranjevanje, medtem ko se dražja, za katero bo treba odšteti 1.250 dolarjev, ponaša z 8 GB RAM-a in 512 GB prostora za shranjevanje. Spomin bo mogoče s kartico MicroSD do 1 TB še dodatno razširiti. Informacij o ceni na slovenskem trgu za zdaj še ni na voljo.

Galerija – Samsung Galaxy Note 9

Dodatne Informacije

Več informacij:
samsung.com

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.