SuperPausée je makrošotor s 50 kvadratnimi metri površine!

Zadnjič posodobljeno: :

SuperPausée, ki ga je ustvaril francoski Collectif Vous, je makrošotor, sestavljen iz dveh kanadskih šotorov, kjer so leseno konstrukcijo nadomestile jeklene cevi. Gre za nenavadno odo kampiranju, ki se poigrava s svojimi kodeksi skozi geometrijo, navidezno lahkotnost, minimalni ogljični odtis in tekstil.

Kljub svoji velikosti, se lahko makrošotor SuperPausée sestavi z rokami. Najprej ga sestavimo na tleh, da ustvarimo strukturo, ki pa se nato dvigne tako, da noge šotora potisnemo skupaj, kot bi na primer naredili, če bi zložili taborniški stol.

Na svojih 50 kvadratnih metrih površine lahko sprejme do pet ljudi, ki se lahko spodaj zabavajo v dnevni sobi s pokrito teraso, kjer snemljiv tekstil omogoča, da se razvije v zimski vrt (glede na sezono). Spodaj sta tudi kopalnica in stranišče. Zgoraj, štiri metre nad tlemi, je spalnica, ki ponuja čudovit pogled na razkošne krošnje dreves, in pa velik trampolin, ki omogoča, da ljudje uživajo v nočeh pod zvezdami. Spodnje in zgornje nadstropje sicer povezuje viseče stopnišče.

Makrošotor SuperPausée

Celoten projekt je narejen v “lebdečem” stanju, zato naravni teren ostane takorekoč nedotaknjen. SuperPausée je vodoodporen, dvojni tekstilni ovoj pa zagotavlja tudi dobro izolacijo.

Dodatne Informacije

collectifvous.fr

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
To moraš poskusiti: 8 fengšuj trikov, da svoj dom napolniš s srečo in bogastvom!