Suženj 12 let je slavil na filmskem festivalu v Torontu

Film Suženj 12 let, britanskega režiserja Steva McQueena, je zmagal na mednarodnem filmskem festivalu v Torontu, ki je letos v večini gostil filme posnete po resničnih zgodbah.

Napovednik: Suženj 12 let

Od 5. do 15. septembra je Toronto sijal v soju filmskih žarometov, kjer je svoje kolute zavrtelo okrog 300 filmov iz 70-tih držav, svetovno premiero pa je doživelo 146 filmov. Festivalsko vzdušje sicer ustvarjajo predvsem mali neodvisni filmi, festival pa  jim nudi večjo medijsko izpostavljenost, tamkajšnja festivalska nagrada pa velja za dobro popotnico pri podeljevanju oskarjev. Letos je tako slavil film Suženj 12 let, ki govori o svobodnem temnopoltem Američanu, ki so ga po ugrabitvi prodali v suženjstvo. Drugouvrščeni film Philomena režiserja Stephena Frearsa prav tako govori o življenskih preizkušnjah, tretje mesto pa je zasedel triler Ugrabljeni režiserja  Denisa Villeneuva, ki bo kmalu prišel tudi na slovenska filmska platna.

Napovednik: Philomena

Napovednik: Ugrabljena

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Ob 8. marcu, dnevu žena: to je seznam filmov režiserk, ki si jih morate ogledati!