fbpx

Suzuki Jimny XL Heritage: še vedno eden najbolj ikoničnih SUV

Suzuki Jimny XL Heritage
Foto: Suzuki

Ko govorimo o avtomobilih, ki bi jih vsi želeli voziti, a jih večina ne more niti videti v živo, se Suzuki Jimny vedno znajde visoko na seznamu. Ta prikupni in zmogljivi SUV, ki se zdi kot da bi prišel neposredno iz 70-ih let prejšnjega stoletja, je s svojo najnovejšo izdajo, Suzuki Jimny XL Heritage, osvojil srca ljubiteljev terenskih vozil po vsem svetu. A EU in ZDA ima s tem modelom precejšnjo težavo dobavljivosti.

Suzuki Jimny XL Heritage je posebna izdaja, zasnovana kot poklon preteklosti. V osnovi je to večja različica standardnega Jimnyja z daljšo medosno razdaljo in petimi vrati, vendar z retro estetskimi detajli, ki nas popeljejo nazaj v zlata 70-a, 80-a in 90-a. Z oranžno-rdečimi črtastimi nalepkami, rdečimi blatniki in Heritage tovornim pladnjem, ta SUV preprosto kriči nostalgijo.


Foto: Suzuki
Pod pokrovom ostaja Jimny XL Heritage enak kot standardni XL model. Ponaša se z ALLGRIP PRO 4×4 sistemom, 9-palčnim zaslonom na dotik z Apple CarPlay in Android Auto podporo ter 1,5-litrskim I4 motorjem, ki je povezan s petstopenjskim ročnim menjalnikom. Pomembno je omeniti, da pri tej različici ni na voljo avtomatskega menjalnika, kar še dodatno poudarja njen retro značaj.
Foto: Suzuki
Za tiste, ki bi želeli svoje roke položiti na enega od teh lepotcev, je realnost precej surova. Jimny XL Heritage bo izdelan v samo 500 primerkih, razdeljenih med pet barvnih odtenkov, in bo na voljo izključno v Avstraliji. Suzuki Australia je že prej izdal podobno Heritage različico standardnega tri-vratnega Jimnyja, ki je bila razprodana v zgolj dveh dneh. Torej, če imate to srečo, da ste v Avstraliji in imate 36,490 AUD (približno 24,000 USD), se hitro registrirajte pri Suzuki Australia za svojo priložnost.
Foto: Suzuki

Suzuki Jimny XL Heritage je brez dvoma eden najbolj zaželenih SUV-jev med ljubitelji terenskih vozil. Njegov retro videz, združen s sodobnimi funkcijami, ponuja edinstveno kombinacijo preteklosti in sedanjosti, ki je ne moremo prehvaliti. Žal pa ostaja ta ikonični SUV izven dosega za ameriški trg, kar je še en opomnik, da včasih najboljše stvari preprosto niso na voljo povsod. Če pa se vam kdaj ponudi priložnost, da ga preizkusite ali celo kupite, ne oklevajte – ta mali retro terenski biser je vreden vsakega centa.

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.