fbpx

Suzuki S-Cross: nova robustnejša podoba

Suzuki S-Cross; Foto: media.suzuki.co.uk

Suzuki SX4 S-Cross je bil predstavljen leta 2006, zdaj pa bo na voljo njegova tretja generacija. V natrpanem segmentu manjših križancev ga je malenkost zasenčila konkurenca, temu pa se bo zoperstavil z občutno prenovo, odpovedal pa se bo tudi oznaki SX4.

Suzuki S-Cross odpravlja svojo ʺhiboʺ, ko so ga zasenčili konkurenti. Nova generacija prinaša spremenjen dizajn, ki deluje zrelejše in primernejše avtomobilu na štirikolesni pogon. Izdelovali ga bodo na Madžarskem, opazen pa bo predvsem zaradi črne maske, zajetnejših koles in izrazitejših obrobah kolotekov. Zadek je dobil spremenjene luči in bolj ʺoff-roadʺ zadnji odbijač. Novi Suzuki S-Cross ostaja udoben cestni avtomobil ima pa za v prihodnjem občutno boljše predispozicije za spopad s terenom.

Suzuki S-Cross; Foto: media.suzuki.co.uk

V notranjosti najdemo nov 9-palčni zaslon na dotik, ki nudi podporo sistemom Android Auto in Apple CarPlay. Pod pokrovom ima Suzuki S-Cross na voljo blago hibridni 1,4-litrski bencinski motor s 130 konjskimi močmi in 235 Nm navora, za pospeševanje od 0 do 100 km/h pa potrebuje 10,2 sekund. Na voljo bo ročni ali samodejni menjalnika, oba bosta imela 6 prestav. Suzuki S-Cross bo že kmalu na voljo za naročilo.

Dodatne Informacije

suzuki.si

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!