Sparrissoppa blir ännu godare i en krämig variant och tillagad av vit sparris. Låt oss kolla in ett enkelt recept på krämig sparrissoppa gjord på vit sparris och imponera på våra vårbesökare med det.
Razvajajmo se s klasično pomladansko zelenjavno juho, ki je z dodatkom sladke smetane in dišečega drobnjaka še slajša. Tokrat bomo za spremembo posegli po belih špargljih in iz njih pripravili dišečo kremno juho.
Recept za špargljevo kremno juho:
Ingredienser:
- 400 g vit sparris
- 20 g smör
- 1 lök
- 50 ml vitt vin
- 800 ml grönsaksbuljong
- 100 ml söt grädde
- 50 ml mjölk
- salt
- peppar
- muskot
- en näve färsk gräslök
Förberedelseinstruktioner:
Očiščenim špargljem odstranimo olesenele dele in jih narežemo na kolobarčke. Čebulo olupimo in drobno sesekljamo. V ponvi raztopimo maslo in na njem prepražimo čebulo, kolobarčke in špargljeve glave. Odstranimo špargljeve glave in zalijemo z belim vinom in jušno osnovo. Kuhamo približno deset minut, nato dodamo še sladko smetano in mleko. Kuhamo še deset minut. Juho začinimo s poprom, soljo in muškatnim oreščkom ter zmeljemo s paličnim mešalnikom. Postrežemo s popečenimi špargljevimi glavami in nasekljanim svežim drobnjakom.