Goda ätare, se upp! Vårens restaurangvecka 2016 närmar sig. Årets vårfestival för det slovenska köket kommer att äga rum från 11 till 20 mars 2016. Om förra årets vårvecka med restauranger präglades av råvarornas lokalitet och kockarnas kreativitet, 2016 lägger den till en annan form. Lika mycket som vi äter med munnen, äter vi också med ögonen.
Pomladni Teden restavracij 2016 nastopa pod neuradnim geslom ”Jemo tudi z očmi”, zato lanski lokalnosti sestavin in ustvarjalnosti chefov pri letošnjem pomladnem Tednu restavracij dodajajo prezentacijo jedi na krožniku, ki je pomembna odlika vrhunske kulinarike. Jedi z menija Tedna restavracij, devetdnevnega kulinaričnega razvajanja, tako ne bodo razvajale le brbončic, ampak tudi oči.
LÄS MER: Dommässan 2016: den 55:e Dommässan i rad!
Z meniji bodo svojo umetniško žilico in ustvarjalni navdih med 11. in 20. marcem 2016 predstavili chefi iz več kot 83 slovenskih restavracij. Da bo imela domišljija karseda prosto pot, se je nekoliko dvignila cena menija, ki bo 16 euro (za najmanj tri hode). Cilj namreč ni jesti poceni, ampak dobro.
Mer information:
veckan av restauranger.si