Ko zasnežijo smučarske proge in zaženejo kabinsko žičnico, se na Krvavcu začne zimska sezona. To pa je tudi čas, ko na Krvavcu z delovanjem začnejo gostinski lokali. Na južnem pobočju Krvavca, tik nad gozdno mejo, prav v bližini zgornje postaje kabinske žičnice, najdemo planoto Gospinc, kjer Planinsko društvo iz ...
Blödare
Ko zasnežijo smučarske proge in zaženejo kabinsko žičnico, se na Krvavcu začne zimska sezona. To pa je tudi čas, ko na Krvavcu z delovanjem začnejo gostinski lokali. Na južnem pobočju Krvavca, tik nad gozdno mejo, prav v bližini zgornje postaje kabinske žičnice, najdemo planoto Gospinc, kjer Planinsko društvo iz Kranja upravlja s planinskim domom. Dom ponuja prek 50 postelj, kar pomeni, da morajo vsaj toliko lačnih ust tudi nahraniti. V domu zato deluje okrepčevalnica Pri Rozki, dobro poznana med vsemi, ki so kdaj obiskali Krvavec. Rozka ponuja predvidljiv jedilnik, kar je razumljivo, saj je pretok gostov tu zelo velik, časa za pripravo posameznih jedi pa malo. To pa pomeni, da imajo utečeno ponudbo, ob kateri se bodo vsakemu utrujenemu smučarju povrnile moči. Privoščimo si lahko pravo kmečko pojedino, klobase ter obvezno kislo zelje in zabeljene ajdove žgance. Ob hudem mrazu nam bo prijala prava domača goveja juha. Za tiste, ki ne prisegajo na domačo kmečko hrano, pa imajo na zalogi testenine z različnimi polivkami in še kaj bi se našlo. Sladkosnedom so pripravili sveže pečeni jabolčni zavitek, že skoraj slavne pa so postale njihove palačinke. Če se odločimo prespati v domu, nam bodo v Rozki zjutraj postregli s krepčilnim zajtrkom, ki nas bo držal na nogah čez dan.