Domišljija ne pozna meja, tudi v kuhinji ne. Alinea, restavracija v Chicagu, ki se lahko pohvali s tremi Michelinovimi zvezdicami (takšnih je onkraj luže le ducat), ponuja prav posebno sladico! Užiten balon! Delikatna specialiteta ni poceni in je eden od 20 unikatnih hodov 210 ameriških dolarjev vrednega menija.
Užiten balon vam kot sladico postrežejo v chicaški restavraciji Stycke, ki je že leta v vrhu severnoameriških restavracij.
Balon je mešanica kondenziranega oz. zgoščenega mleka (kravje mleko z odstranjeno vodo in dodanim sladkorjem) in zelenega jabolka.
LÄS MER: Pica The Bomb – ”flambirana” pica
Zmes previdno napihnejo s pomočjo helija, ki ga lahko posrkate, preden konzumirate ”kožo”, za nagrado pa dobite glas kot iz risanke.
Vrvica je izdelana iz posušenega jabolka. In naj se še tako trudite jesti balon dostojanstveno, je to praktično nemogoče.