Fashion Week Aqufresh: Svež veter v ekipi Young@Squat

Prva generacija Young@Squat je odrasla in se postavila na lastne noge, pri Squatu pa so z novim letom medse povabili novo ekipo mladih nadarjenih oblikovalcev, za katere menijo, da bodo krojili prihodnost slovenske mode. Poglejmo si kaj so za nas pripravili na prvi dan slovenskega tedna mode Fashion Week Aquafresh april 2014 v Centru urbane kulture Kino Šiška.

Pri Squatu so letos medse povabili novo generacijo nadarjenih oblikovalcev. Velika čast je doletela Barbaro Krmelj, Matica Velerja, Majo Leskovšek, Sofijo Urumović, Barbaro Vrbančič in Saro Valenci. S svojimi edinstvenimi oblikovalskimi vizijami in nadstandardno predstavitvijo svojih magistrskih kolekcij so navdušili Squatovce, ki so jih sprejeli pod svoje mentorsko okrilje. Young@Squat je namreč samoinciativa modne platforme Squat, ki sta jo ustanovila priznana oblikovalca Nataša Peršuh in Zoran Garevski. Squat je zatočišče, ki nudi mladim in nadarjenim varno okrilje, prostor, kjer je vse mogoče in vsekakor potrebno podporo, ki je še kako pomembna. S sprejemom med Squatovce, je mladim nedobudnim oblikovalcem namreč omogočena možnost prezentacije in konkretnega dela pri raznolikih projektih s pomočjo in mentorstvom že uveljavljenih slovenskih oblikovalcev.

Na prvem dnevu slovenskega tedna mode Fashion Week Aquafresh so mladi upi predstavili kolekcijo “Read My Lips” (Beri mi z ustnic). Z govorico oblikovanja so skušali sporočiti osebna pripovedovanja in vizije. Pri snovanju so se spraševali: “Kdo smo?”, “Je jaz enako moje delo?”. Pri tovrstnem oblikovanju kroj oblačila postane avtoportret. Kot najmočnejši detajl so izpostavili ustnice, kar je prišlo do največjega izraza pri obleki, ki je otvorila revijo. Navdušili so nas tudi precizni laserski izrezi, nenavadna konstrukcija in vedno všečno plastenje. Mladi umetniki so v skupno modno zgodbo vložili svoje individualne vizije, ki so jih uspešno in s kančkom humorja spletli v zanimivo mladostno celoto, ki povabi ljudi, da so pozorni, da opazujejo.

Kaj so za nas pripravili na prvem dnevu slovenskega tedna mode Fashion Week Aquafresh april 2014 v Centru urbane kulture Kino Šiška, si lahko ogledamo v galeriji.

Modne stvaritve prve generacije Young@Squat oblikovalcev, bomo lahko tudi v bodoče še vedno lahko občudovali v galerijskem prostoru na Križevniški 5 v Ljubljani, saj bodo še vedno aktivni v okviru Squata.

Dodatne Informacije

Spletna stran: www.squat.si
Facebook stran: www.facebook.com/squatslovenija
Twitter: twitter.com/squat_si
E-pošta: info@squat.si

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!