Najzahtevnejši in najbolj smešni teki na svetu

Ultramaratonska preizkušnja Badwater v Dolini smrti. Foto: Trail and ultra running

Danes se po svetu odvijajo različne tekaške preizkušnje. Nekaj tekov po svetu nedvomno izstopa, med njimi pa najdemo tudi nekaj najbolj čudaških in norih tekov, ki jih oraganizirajo Američani. Ste že slišali za tek v grdih piloverjih, ali pa “nevarni” maraton v Afriki, ko nam ob teku družbo delajo živali. Najhladnejšega teka na Antarktiki se vsako leto udeleži le peščica zagrizenih tekačev. Ste pripravljeni na najzahtevnejši tek ali takšen, ki vas bo med aktivnostjo spravil v smeh?

Ultramaratonska preizkušnja Badwater v Dolini smrti. Foto: Trail and ultra running
Ultramaratonska preizkušnja Badwater v Dolini smrti.
Foto: Trail and ultra running

Najekstremnejši maraton se odteče na Antarktiki, kjer se nekaj deset tekačev spopada s hudim mrazom okoli minus štirideset stopinj pod ničlo. Big 5 se imenuje tek v Afriki, ko se nam ob teku pridružijo živali. Badwater v Dolini smrti je 217 kilometrska ultramaratonska preizkušnja, ki se začne 86 metrov pod morsko gladino, konča pa na nadmorski višini 2548 metrov. Temperatura se pri takih pogojih dvigne tudi do 40 stopinj Celzija.

Obstajajo pa tudi zabavnejše tekaške aktivnosti. Na teku pivskih trebuhov Beer Belly Run so udeležens oblečeni v različne barve. Tek v grdih puloverjev ima tudi dobrodelni namen, saj udeleženci teka prinesejo s seboj igračo, ki jo donirajo. Po več kot tridesetih ameriških mestih pa se dogaja 5-kilometrski tek “najsrečnejših pet kilometrov na svetu”, kjer so udeleženci oblečeni v različne barve.

Nekaj utrinkov iz različnih tekaških preizkušenj si oglejte v galeriji

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
To so najboljše vaje za poletno čvrsto zadnjico in noge