fbpx

Napihljiv otroški sedež – inovacija znamke Volvo

Volvo je 50. obletnici razvoja sistemov za prevoz otrok obeležil s prototipom napihljivega otroškega sedeža prihodnosti.

Švedski Volvo razvija lahek, napihljiv otroški sedež, ki ga je mogoče enostavno zložiti, pospravljenega pa enostavno prenašamo v manjši torbi oziroma nahrbtniku.
 Koncept predstavlja idealno alternativo staršem, ki potrebujejo mobilen otroški sedež, ki ko tega ne uporabljajo, zasede čim manj prostora. Sedež je namreč polovico lažji od klasičnih otroških sedežev, zasede pa tudi le tretjino prostora, ko ni napolnjen z zrakom pa ga je mogoče zložiti in shraniti v manjšo torbo. S tem je njegova uporabnost veliko večja, saj je prenašanje izredno enostavno, sedež pa je priročen pri potovanju s taksijem, rent-a-carjem ali avtobusom.


Sedež ima tudi funkcijo napihljivosti. Pri sedežu so uporabili material “drop-stitch”, znan iz ladijske in letalske industrije, ki je zelo močan in je lahko napihnjen izpostavljen silovitim pritiskom. Za napihovanje ima vgrajen sistem tlačilke, napihne pa se v manj kot 40 sekundah, ista tlačilka pa skrbi tudi za njegovo praznjenje. Skupna masa znaša manj kot pet kilogramov, sedež pa je nenehno povezan preko bluetooth povezave, kar med drugim omogoča tudi daljinsko upravljanje napihovanja.

Več podrobnosti sedeža si oglejte v galeriji

Slika1: Ko sedež ni napolnjen z zrakom zasede tretjino prostora konvencionalnih otroških sedežev, zaradi polovico manjše teže in dejstva, da ga je mogoče zložiti in shraniti v manjšo priročno torbo, pa je veliko lažje tudi prenašanje.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!