fbpx

Ta program lahko uniči vaš pralni stroj – zato začne ropotati in skakati!

Ta program pranja lahko škodi vaši napravi

pralni stroj
Foto: envato elements

Hitri program pranja je rešilna bilka, ko smo v naglici in nas čaka gora perila. Vendar pa ta funkcija ni vedno najboljša izbira, saj lahko povzroči več škode kot koristi, še posebej pri pranju težjih kosov, kot so brisače. Preberite, zakaj strokovnjaki svetujejo previdnost pri uporabi te priljubljene funkcije.

Hitri program pranja je odličen, ko smo v stiski s časom in imamo pred seboj kup perila. Vendar pa strokovnjaki opozarjajo, da lahko ta program povzroči težave, če ga uporabljamo prepogosto, zlasti za težje kose perila.

Strokovnjak, ki je svojo izkušnjo delil na TikToku, je opozoril na več pomanjkljivosti hitrega programa pranja, ki lahko negativno vplivajo na funkcionalnost pralnega stroja. Hitri program je sicer primeren za oblačila iz lažjih materialov, vendar naj to ne postane navada.

@wadesramsey

STOP using the fast setting on your washing machine #trywadesfirstmate #euronics #washingmachine #fast #fastsetting #noisey #techtips #tips

♬ original sound – wades


Eden glavnih problemov je pranje težjih materialov s hitrim programom, saj to povzroča veliko obremenitev za pralni stroj. Brisače, ki so običajno zelo težke, ko se napijejo vode, lahko poškodujejo boben pralnega stroja.

“Ko pralni stroj deluje zelo hitro, se brisače zberejo skupaj in obremenjujejo boben. Pralni stroj začne ropotati in se premikati,” je pojasnil strokovnjak.

pralni stroj
Foto: envato elements
Dodal je, da je bolje izbrati program za pranje bombažnega perila, ki običajno traja okoli dve uri in pol, in nato pritisniti nastavitev hitrosti, da skrajšamo čas na približno uro in pol. Ta pristop pralnemu stroju omogoča dovolj časa, da temeljito očisti perilo brez dodatne obremenitve.

Strokovnjak tudi poudarja, da hitri program pranja pogosto ne zagotavlja enake kakovosti čiščenja kot daljši programi. Hitri program lahko pomeni manj časa za raztapljanje pralnega sredstva in manj časa za izpiranje, kar lahko privede do ostankov detergenta na oblačilih.

Zaključek:
Čeprav je hitri program pranja lahko zelo priročen, se je priporočljivo izogniti pogosti uporabi, še posebej za težje kose perila. Raje izberite daljši program z možnostjo hitrega cikla, da zmanjšate čas pranja, hkrati pa zagotovite temeljito čiščenje in ohranitev vašega pralnega stroja.

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.