fbpx

OpenAI in Reddit združujeta moči: Vaši posti bodo pomagali trenirati umetno inteligenco

Kako se vaši spletni pogovori spreminjajo v pametnejšo AI

Foto: Brett Jordan / Pexels

Reddit in OpenAI sta sklenila dogovor o dostopu do vsebine Reddita v realnem času, kar pomeni, da bodo vaše razprave kmalu lahko vidne v ChatGPT-ju in drugih novih produktih. V zameno pa bo Reddit dobil dostop do napredne AI tehnologije za ustvarjanje novih funkcij za svoje uporabnike.

Od zdaj naprej bodo vaše razprave na Redditu del umetne inteligence. OpenAI, podjetje, ki stoji za ChatGPT-jem, je sklenilo dogovor z Redditom, ki mu omogoča dostop do vsebine Redditovega podatkovnega API-ja v realnem času. To pomeni, da bo AI lahko “brskala” po Redditovih pogovorih in jih uporabila za izboljšanje svojih odgovorov in funkcij. Podoben dogovor je Reddit že prej sklenil z Googlom, ki je bil vreden 60 milijonov dolarjev.

Kakšne novosti prinaša dogovor?

Poleg tega, da bo OpenAI dostopal do Redditovih vsebin, bo tudi Reddit pridobil koristi iz tega dogovora. OpenAI bo Redditu omogočil uporabo svojih naprednih jezikovnih modelov za razvoj novih aplikacij in funkcij. Uporabniki in moderatorji na Redditu bodo tako deležni novih AI-podprtih funkcionalnosti, ki bodo izboljšale njihovo uporabniško izkušnjo.

Vendar pa vsi uporabniki niso navdušeni nad temi spremembami. V preteklosti so Redditorji že izražali nezadovoljstvo z načinom, kako uprava Reddita upravlja platformo, kar je privedlo do množičnih protestov in začasne zaustavitve več kot 7.000 subredditov v juniju 2023.

Kaj to pomeni za prihodnost?

Čeprav v blogu, ki napoveduje partnerstvo, finančni pogoji niso bili razkriti, in niti ena izmed podjetij ni omenila uporabe podatkov za treniranje modelov, je jasno, da gre za pomemben korak naprej za obe strani. Redditov direktor Steve Huffman je dejal: “Reddit je postal ena največjih odprtih arhivov avtentičnih, relevantnih in vedno ažurnih človeških pogovorov o vsem in vsakem. Vključitev tega v ChatGPT podpira našo vero v povezani internet, pomaga ljudem najti več tega, kar iščejo, in pomaga novim občinstvom najti skupnost na Redditu.”

S tem dogovorom bodo vaše spletne razprave postale del velike slike umetne inteligence, ki se vsak dan izboljšuje in razvija. Kdo bi si mislil, da bodo vaši komentarji o najnovejši sezoni najljubše serije ali recepte za najboljšega burgerja nekoč pomagali trenirati najnaprednejšo AI na svetu?

Bodite pripravljeni na nove funkcionalnosti in spremembe

Reddit in OpenAI obljubljata, da bodo nove funkcije prinesle boljšo uporabniško izkušnjo in omogočile večjo povezanost med uporabniki. Kljub temu bo zanimivo videti, kako se bodo uporabniki odzvali na te spremembe in kakšne vplive bo imelo to partnerstvo na prihodnost obeh podjetij.

Torej, naslednjič, ko boste pisali svoj komentar na Redditu, vedite, da morda prav ta trenutek pomaga trenirati pametnejšo in boljšo umetno inteligenco. Svet se res hitro spreminja, kajne?

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.