Tako Lionel Messi zapravlja svoje milijone!

Nogometaš Lionel Messi je po Forbesu drugi najbolje plačani športnik na svetu, takoj za svojim tekmecem Cristianom Ronaldom, s katerim si lastita številne nogometne rekorde. Messi je v nasprotju s Portugalcem v javnosti precej bolj zadržan in svoje zasebno življenje skrbno drži stran od medijev, saj raje govori z nogami. Čeprav za svoje milijone živi zelo skromno, pa mu lahko vseeno zavidamo njegovo zasebno življenje. Preveri, kako Lionel Messi zapravlja svoje milijone.

Lionel Messi je nogometni virtuoz in božanstvo v Argentini. Ko je po nedavnem razočaranju po vnovičnem porazu v finalu Copa América napovedal slovo od reprezentance, se je zganila cela Argentina na čelu s predsednikom države, na pomoč želijo poklicati samega papeža, da bi Messija prepričal, da še kdaj obuje kopačke za reprezentanco. To samo priča o njegovi veličini, ki sega daleč prek nogometnih zelenic. Je namreč tudi vzoren mož in oče in po najboljših močeh poskuša živeti normalno družinsko življenje karseda stran od soja žarometov in oči zvedave javnosti.

Lionel Messi, Antonella Roccuzzo, Cristiano Ronaldo in Neymar na letošnji podelitvi zlate žoge.
Lionel Messi, Antonella Roccuzzo, Cristiano Ronaldo in Neymar na letošnji podelitvi zlate žoge.

Doma ga čakajo prelestna Antonella Roccuzzo ter mala Thiago in Mateo, na računu pa bajni milijoni. Samo lani je Argentinec zaslužil 81,4 milijona ameriških dolarjev, v čemer ga je med športniki prekosil le Cristiano Ronaldo (ta je zaslužil 88 milijonov). Njegova pogodba z Barcelono mu bo prihodnjo sezono tedensko (!) navrgla kar 826.500 dolarjev. Služi pa ne le z udejstvovanjem na zelenicah, ampak tudi zunaj njih. S kampanjami za različne znamke in storitve mu na račun kapne še dodatnih 28 milijonov dolarjev, Adidas, ki je njegov največji sponzor, pa mu letno plačuje več kot 10 milijonov. Pogodbo ima sklenjeno tudi z znamkami, kot so Gillette, EA, Pepsi in Tata Motors. Kam gredo vsi ti milijoni, si lahko ogledate v foto galeriji.

Kako Lionel Messi zapravlja svoje milijone?

Dodatne Informacije

Več fotografij:
instagram.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!