Tako pravilno pripravite kožo na poletno sonce!

Foto: Mikael Gresset / Unsplah

Poletje je pred vrati, prav tako pa naše želje po zagoreli koži. Vse lepo in prav dokler ne pride do neprijetnih opeklin in barvnih madežev na koži. Pozimi je naša koža dodatno izsušena in marsikdo se najde, ki svoji koži ne daje nobene pozornosti in to se lahko poleti odraža tudi na soncu. Navlažena koža ima večjo možnost za enakomerno porjavelost, kot pa tista suha. Čas se nam malo izteka zato preveri, kaj lahko narediš “last minute” za svojo kožo in lep ten.

Koža ima svoje zakonitosti, zato lahko za lep poletni ten poskrbite tudi s pripravo kože na sončenje. Priporočamo vam naslednje korake, ki bodo učinkovito pripravili vašo kožo!

Ščetkanje kože

Foto: Cottonbro / Pexels

S pomočjo različnih ščetk, ki jih lahko kupite v trgovinah z osebno nego, si privoščite ščetkanje telesa na suho kožo. S tem boste odstranili vse odmrle celice in nečistoče, ki se nahajajo na vaši koži in s tem pripravili kožo na nanos in boljše vpijanje kreme, losjona ali masla za telo. Ampak pozor, če ima vaša koža veliko nepravilnosti kot so mozolji in akne ali pa je zelo suha in občutljiva, se tega ne poslužujte.

Piling

Ena najbolj učinkovitih metod je seveda piling, ki si ga lahko pripravimo kar sami doma. Domači pripravki so boljši za kožo, saj vsebujejo naravne sestavine in so tako prijazni do kože in narave. S pilingom lahko umažete prostor okoli sebe, zato priporočamo, da to počnete v tušu ali banji. Najprej se stuširate, nato na mokro kožo nanesete piling, ki ga s krožnimi gibi masirate po telesu. Delajte z občutkom in ne bodite pregrobi. Lahko uporabljate tudi bombažno rokavico, s katero nežno vmasirate piling. Po nanosu si piling sperite, na vlažno kožo pa nanesete losjon ali maslo za telo.

Krema za sončenje

Foto: Moose Photos / Pexels

Kreme in losjoni za sončenje niso namenjeni le tistim dnem na plaži, ampak za vsak dan, ko dnevi postanejo toplejši, oblačila pa bolj razkrivajo našo kožo. V primeru večjega potenja se izberite kremo za sončenje, ki je redkejša, lažja in se hitreje vpije v telo ter ne pušče mastnega občutka. Premalo se zavedamo, da nas sonce lahko opeče tudi takrat, ko smo mu izpostavljeni le kratek čas.

Osvežilna vodica za telo

Foto: Fleur Kaan / Unsplash

Na tržišču obstaja kar nekaj vodic za telo. Z njimi ne le osvežite telo s prijetnim vonjem, ampak dodatno navlažite kožo, ki je izpostavljena soncu in neprijetnim opeklinam.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Ta barva na nohtih je pravi poletni hit (2021)