fbpx

Tako se poslovi močna ženska …

Foto: Envato
Zadnjič posodobljeno: :

Močna ženska se bo poslovila drugače kakor druge. Ne bo jokala dolgo, za napake ne bo krivila tebe in ne bo te prosila, da ostaneš.

Pustila ti bo oditi, ker ve, da nekateri ljudje pridejo in odidejo. Življenje gre naprej, s teboj ali brez tebe, brez moškega, ki ga je ljubila. Upoštevala bo tvojo odločitev, da greš, ker ti želi, da boš srečen v raziskovanju novih poti.

Preživela bo, a se nikoli več ne bo zanašala na druge, ker ve, da ji lahko to zlomi srce. Ve, da sta pozornost in naklonjenost nekaj, česar od drugih ne bi smela zahtevati, saj je ljubezen v svojem bistvu preprosta.

Je ženska, ki resnično razume, da bodo pravi ljudje vedno ostali z njo, in verjame, da bo na svoji poti srečala še veliko drugih ljudi, tudi takšnih, kot si ti. Zaveda se, da vsakemu koncu sledi nov začetek, in se ne boji začeti znova, tudi s teboj, če bi ji pokazal, da si pravi moški. Tisti, ki bi jo ljubil, tudi z njenimi napakami. Nikoli ne bo obžalovala svoje odločitve, da te je ljubila. Tudi ko boš odšel … Ker ko ljubi, ljubi popolnoma.

Močna ženska se zaveda, da vsakemu koncu sledi nov začetek in se ne boji začeti znova.
Močna ženska se zaveda, da vsakemu koncu sledi nov začetek, in se ne boji začeti znova.

Verjame, da bo čez čas nekomu spet odprla svoje srce, čeprav si jo ti prizadel. Upanje v njej nikoli ne umre, ker ve, da so nekje osebe, ki jim bo lahko povsem zaupala in ji bodo stali ob strani ne glede na vse.

Tvoja odsotnost jo bo naučila, da je sama sebi dovolj, da je vredna, čudovita s teboj ali brez tebe. Dala ji bo krila, da bo uresničila neizpolnjene cilje. Ne bo samo preživela brez tebe, ampak bo dosegla svoje sanje. Čeprav je ranjena, se zaveda, da bo postala še močnejša, kakor je bila prej, ker se vedno uči iz napak in bolečine. In ti si ji dal toliko nepotrebnih bolečih lekcij.

Namesto da bi se prepustila bolečini in te prosila, da se vrni, se bo najprej naučila, kako odpustiti sebi in kako še bolj ljubiti sebe. Spoznala bo, da je ljubezen do nje same najpomembnejša za njeno preživetje.
Trudila se bo po svojih najboljših močeh, da ne bo krivila sebe za tvojo odločitev, da greš. Poskušala se bo prepričati, da je naredila vse, kar je znala, da bi ostal, tudi nemogoče, ker ti je dala preveč sebe – a si jo vseeno zapustil.

Ena stvar je gotova: ko se močna ženska poslovi, se ne bo nikoli vrnila.

Ena stvar je gotova: ko se močna ženska poslovi, se ne bo nikoli vrnila nazaj.
Ena stvar je gotova: ko se močna ženska poslovi, se ne bo nikoli vrnila.

Ko boš začutil in spoznal, da si se odločil narobe, ker si jo zapustil, bo verjetno že prepozno. Ona je že šla naprej s svojim življenjem. Vedno se pomika naprej, noče živeti v preteklosti. Bil si le del njene preteklosti. Zdaj se je odločila in te pustila tam.

Morda ti bo dala še eno priložnost in ti oprostila. Morda. A z dejanji boš moral dokazati, da si drugačen, da si pravi moški, saj si porušil njeno zaupanje vate.

Ko močna ženska odide, bo to tisti trenutek, ko boš spoznal, da ona ni izgubila ničesar, ampak si ti izgubil – njo.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!