Tako si močna ženska zaceli srce …

Za močno žensko je ljubezen nekaj svetega. Ko ljubi, ljubi na polno, vmesne stopnje ne pozna. Ljubezen je zanjo nekaj res dragocenega, nekaj, česar ne more dati vsakomur. Je predana in se drži svojih načel. A včasih se v ljubezni izgubi, ker se preda v celoti ... do te mere, da pozabi nase in izgubi – sebe.

Nepričakovano si stopil v njeno življenje in ljubila te je z vsem svojim srcem. Ljubila in ljubila, dokler ni spoznala, da si jo sprejel za samoumevno, da si nekdo, ki ni razumel, kako jo ljubiti. Vedela je, da mora oditi. Tedaj se je njeno srce zlomilo, razpadlo je na drobne koščke, z vsako besedo, z vsakim dejanjem, s sporočilom, z molkom – znova in znova.

Ko se zlomi srce močne ženske, bo prva stvar, ki jo bo naredila, da bo iskala razloge za neuspeh v sebi. Ne bo krivila osebe, ki jo je zlomila. Ker ne prelaga krivde na druge, ampak prevzame odgovornost za napake, to jo naredi močno.

Najprej se bo vprašala, zakaj ti je zaupala in zakaj ni verjela svoji intuiciji. Analizirala bo, zakaj se je zaljubila vate in kako je lahko spregledala znake, ki so ji govorili, da nisi to, kar je mislila, da si. Da si takšen kakor ona. Da si del njene duše.

Nikomur ne bo pokazala svojih čustev, jokala in kričala bo v sebi. Nihče ne bo niti slutil, da se v njej nekaj dogaja. Ko bo pripravljena, bo morda začela govoriti o svoji bolečini, osebi, ki ji najbolj zaupa. A najverjetneje ne bo, ker ve, da bo kmalu v redu. Ne bo delila svoje bolečine, saj ne išče pozornosti drugih in ne potrebuje lažne tolažbe.

Nikomur ne bo pokazala svojih čustev, jokala in kričala bo v sebi.
Nikomur ne bo pokazala svojih čustev, jokala in kričala bo v sebi.

Ko se ji zlomi srce, ve, da njenega srca ne more zakrpati nihče drug – razen nje same.

Ko te bo pozabljala, bo korak za korakom šla naprej, ker bo v vsem iskala nekaj pozitivnega. Čeprav ji bo težko, bo bolečino spremenila v nekaj bolj smiselnega v njenem življenju. Popolnoma razume, da se ne sme prepustiti bolečini, ampak mora nadaljevati svojo pot. Bolečina bo postala spodbuda za dosego njenih ciljev in zasledovanje njene najgloblje strasti.

Ko ima močna ženska zlomljeno srce, v tem išče življenjske lekcije in ne dramo. Ko bo naslednjič ljubila, bo lažje razumela svoje potrebe in pričakovanja. Nekaj zagotovo drži, močna ženska se nikoli ne bo vrnila k osebi, ki ji je zlomila srce, ker razume, da ne more dobiti sreče na istem mestu, kjer jo je izgubila. Težko bo odpustila sama sebi, ker je razočarala sebe, ker je dala srce napačni osebi in verjela v iluzijo o nekom. Namesto da bi ga videla takšnega, kakršen je v resnici.

Strah jo bo spet ljubiti in predvsem zaupati. Znova bo zgradila svoje zidove okoli sebe. Potrebovala bo veliko časa, da bo sprejela dejstvo, da je naredila napako, in da bo lahko spet ljubila.

Popolnoma razume, da se ne more večno bati, in ve, da ljubezen vedno spremlja nevarnost, da bo spet prizadeta, ranjena, zlomljena, razočarana. Ve, da se mora samo zanesti in verjeti vase. Oprostila si bo, počasi in spet odprla svoje srce drugi osebi, ki bo zapolnila njeno življenje.

Ko ima močna ženska zlomljeno srce, je to ne naredi šibke, ampak postane zaradi tega še močnejša, bolj kot si je lahko kdaj predstavljala, da je lahko.

“Srce ima svoje razloge, ki jih razum ne razume. To odkrivamo v tisočih rečeh.” – B. Pascal

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
6 obupnih partnerskih kombinacij v horoskopu