“Tatuji iz sončnih opeklin”: poletni trend ali norost?

“Tatuji iz sončnih opeklin”: poletni trend ali norost?

Tatuji iz sončnih opeklin ne ostanejo na vašem telesu celo življenje, a so enako vprašljivi, kot če si omislite vrisati ime ljubljene osebe na svojo kožo.

Z vprašanjem posledic, ki jih ima sonce za človeško kožo, se ukvarjamo že nekaj časa. In tisti, ki imajo tetovaže na svojem telesu, morajo biti v poletnem času toliko pozornejši, ker ne samo da njihove poslikave bledijo zaradi sonca, temveč so ti deli kože toliko dovzetnejši za razvoj bolezni.

Četudi se ljudje domnevno zavedajo vseh posledic, ki jih ima sonce za kožo, nekateri raje tvegajo, le da bi sledili trendom. Letos so splet ponovno obnoreli “tatuji iz sončnih opeklin”, ki sicer ne zdržijo večno, a so začasno lahko videti zanimivo. Prvič so se pojavili leta 2015, ko je francoski umetnik Thomas Mailaender ustvaril tatuje s pomočjo močnih UV-sončnih žarkov.

Vroč poljub v pravem pomenu besede.
Vroč poljub v pravem pomenu besede.

Če želite doseči ta videz, boste potrebovali šablono. Poslikavo, ki jo želite naslikati na svojem telesu, postavite na kožo in se sončite. Ko bo koža rdeča, slika pa vidna, ste v trendu … in verjetno tudi v prostorih kliničnega centra zaradi opeklin, ker je vprašljivo, koliko je tovrstno izpostavljanje soncu zares zdravo.

Na družbenih omrežjih se je celo oblikovala značka #sunburntattoo, kjer si lahko ogledate več tatujev, nastalih s pomočjo sončnih opeklin. Mi pa smo za vas v galeriji zbrali nekaj “najboljših”.

Galerija: Tatuji iz sončnih opeklin

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!