Te TV-serije gledajo in cenijo le zelo inteligentni ljudje!

Zadnjič posodobljeno: :

Že od začetka preloma tisočletja je bilo TV občinstvo deležno t. i. zlate dobe televizije (vsaj tako menijo nekateri strokovnjaki). Z drugimi besedami: televizija še nikoli ni bila tako dobra, niti tako pametna. Serije ne ‘odlikujejo’ več le vulgarnost in golota, temveč tudi pripovedovanje zapletenih zgodb, ki se le redko končajo z nasmehom na ustih.

Televizija oziroma televizijske serije namreč niso več le za množice, ki zvečer preprosto več ne najdejo drugega, temveč so tudi pametna zabava. In to so serije, ki jih cenijo in gledajo le pametni ljudje.

Dosjeji X (The X-Files, 1993–2002)


V ameriški znanstvenofantastični grozljivki spoznamo posebna FBI agenta Foxa Mulderja in Dano Scully, ki preiskujeta Dosjeje X: nerešene primere, ki se vrtijo okoli paranormalnih pojavov.

Zdravnikova vest (House M.D., 2004–2012)


Dr. Gregory House je odvisnik od zdravil, nekonvencionalen medicinski genij, ki vodi skupino diagnostikov v bolnišnici v New Jerseyju.

Kriva pota (Breaking Bad, 2008–2013)


Kriva pota je ameriška kriminalna drama, ki pripoveduje zgodbo Walterja Whita, učitelja kemije, ki ga diagnosticirajo s pljučnim rakom.

Sherlock (2010–2017)


Britanska televizijska kriminalna drama je sodobna adaptacija detektivskih zgodb Sira Arthurja Conana Doyla o Sherlocku Holmsu. V glavnih vlogah lahko vidimo Benedicta Cumberbatcha kot Sherlocka in Martina Freemana kot Watsona.

Igra prestolov (Game of Thrones, 2011–2019)


Ameriška fantazijska drama je priredba knjižne serije Pesem ledu in ognja pisatelja Georgea R. R. Martina.

Hiša iz kart (House of Cards, 2013–2018)


Hiša iz kart je ameriška politična drama, adaptacija BBC-jeve mini serije z istim naslovom. Temelji na romanu Michaela Dobbsa.

Dexter (2006–2013)


Ameriška televizijska drama se osredotoča na Dexterja Morgana, člana policijskega oddelka v Miamiju, ki živi skrivno življenje kot serijski morilec.

Hannibal (2013–2015)


Psihološka grozljivka temelji na likih in elementih, ki se pojavljajo v romanu Rdeči zmaj in se osredotoča na odnos med posebnim FBI preiskovalcem Willom Grahamom ter doktorjem Hannibalom Lecterjem, forenzičnim psihiatrom, najhujšim sovražnikom Grahama.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Najboljše grozljivke (2021): nove grozljivke, ki si jih morate nujno ogledati