fbpx

Google Maps nam bo zdaj olajšal pot do znamenitosti – preverite, kaj pripravljajo!

Google v Google Mapsov način Live View dodaja nekaj novih fukcij, ki bodo omogočale, da skozi kamero pametnega telefona s pomočjo razširjene resničnosti pridobimo več informacij o znamenitosti, ki je v našem vidnem polju, tudi to, kako daleč od nas se nahaja in kako do nje.

Google Maps uvaja nekatere nove funkcionalnosti, med drugim bomo zdaj s pomočjo razširjene resničnosti dobili več informacij o samih znamenitostih (če so blizu nas), pa tudi informacije o tem, kako daleč naj bi bila od nas oddaljena ta znamenitost in kako do tja. Na začetku bo to Googlovo funkcijo podpiralo 25 mest: Amsterdam, Bangkok, Barcelona, Berlin, Budimpešta, Dubaj, Dunaj, Firence, Istanbul, Kuala Lumpur, Kjoto, Los Angeles, Madrid, Milano, München, New York, Osaka, Pariz, Praga, Rim, San Francisco, Sydney in Tokio.

Poleg tega bo Live View dobil različne dodatke, na primer dodatek za skupno rabo lokacije, prikaz razdalje in navodila, kako doseči osebo, ki je lokacijo delila z nami, natančnejše oznake, da bo jasno, da se znane ulice ali znamenitosti nahajajo na višji nadmorski višini, itd. Prav tako bo na voljo možnost neposrednega dostopa v to funkcionalnost iz navadnega “Googlovega GPS-a”, kako do določene točke.

Nova funkcionalnost naj bi bila na voljo za naprave Android in iOS že v prihodnjih tednih!

Dodatne Informacije

blog.google

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!