fbpx

Teenage Engineering Computer-1: nenavadno, a opazno ohišje

Teenage Engineering Computer-1; Foto: teenage.engineering
Zadnjič posodobljeno: :

Pri Teenage Engineering, ki so znani po svojem izredno uporabnem a izstopajočem dizajnu, so ugotovili, da je lahko tudi ohišje osebnega računalnika posebno. Nastalo je ohišje Computer-1, zaradi katerega ʺračunalniška škatlaʺ ni več zgolj ʺdolgočasnaʺ stvar, v kateri se nahajajo računalniške komponente.

Celotna zgodba se je pričela s tem, da nadobudneži pri Teenage Engineering niso našli primernega ohišja za osebni računalnik, oziroma niso našli takšnega, ki bi jim bil všeč. Odločili so se, da ga izdelajo sami in ga poimenujejo Computer-1. Zasnovan je za platformo mini-ITX in narejen iz 1 mm ʺdebelegaʺ aluminija. Ohišje je prašno barvo z živo in še kako opazno oranžno barvo.

Teenage Engineering Computer-1; Foto: teenage.engineering

Teenage Engineering boste prejeli zloženega, sestaviti pa si ga boste morali sami. Tanek aluminij je dovolj prožen za oblikovanje in hkrati dovolj robusten, da bodo vaše komponente na varnem. Priložena so natančna navodila, kljub temu pa je dobro upoštevati staro modrost, ki pravi da je ʺbolje dvakrat meriti in samo enkrat prepogibatiʺ. Ohišje Computer-1 si lahko omislite za 195 evrov.

Dodatne Informacije

teenage.engineering

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!