fbpx

Test: preverite, kako dobro se znate skoncentrirati na nalogo

Kako lahko vas je zmotiti med delom?

Se težko skoncentrirate, ko se poleg vas nekdo pogovarja po telefonu, ko mimo pisarne tulijo sirene? Ste spodobno odklopiti dogajanje okoli sebe in se 100-odstotno osredotočiti na svojo nalogo ali vašo koncentracijo zmoti vsaka malenkost? Preverite, kako dobro se znate skoncentrirati na nalogo.

Kako dobro se znate skoncentrirati? Ste eden tisti, ki ga zmoti vsak dražljaj iz okolja, ali ste se zmožni tudi tedaj, ko je okoli vas vrvež, popolnoma osredotočiti na svoje delo? Opravite kratek test, ki ga je pripravil bostonski psiholog Joshua Hartshorne, in ugotovite, ali imate prirojeno sposobnost ignoriranja motečih elementov iz okolice.

Ste žrtev motenj iz okolice ali ste med delom sposobni izklopiti svet okoli sebe?
Ste žrtev motenj iz okolice ali ste med delom sposobni izklopiti svet okoli sebe?

Vaša naloga je preprosta. Pred vami se bo pojavila beseda in vse, kar boste morali storiti, je, da v najkrajšem možnem času pritisnete črko ‘w’, ko je barva besede bela, in črko ”o”, ko je beseda obarvana oranžno.

PREBERITE ŠE: Samolepilne listke ste celo življenje uporabljali narobe!

Sliši se sila preprosto, a presenečeni boste, kako hitro se boste zmedli. Test izda vašo intuitivno ”nagnjenost” h koncentraciji oz. prirojeno sposobnost ignoriranja motenj iz okolja, opravite pa ga lahko na tem naslovu: nymag.com

Dodatne Informacije

Več informacij:
nymag.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!