The Perch: futuristične kabine za pohodnike

Futuristične kabine za pohodnike

Pohodništvo ali treking je že vrsto let zelo priljubljena rekreativna telesna aktivnost vseh generacij. Po navadi se odpravimo na pot samo za en dan, včasih pa tudi prenočimo. Tradicionalne hribovske koče so velikokrat prenatrpane, nekatere celo rahlo dotrajane. V arhitekturnem studiu Envelope Architects so oblikovali povsem odštekano kočo, za katero se vam bo zdelo, da prihaja iz (daljne) prihodnosti. Predstavljamo The Perch.

“The Perch” ali ostriž, kot so kočo ali kabino poimenovali, spominja na, ja, ostriža. Envelope Architects slovijo po svojih futurističnih projektih in The Perch ne zaostaja v nobenem pogledu. Trinadstropna kabina bo lahko gostila 10 pohodnikov in bo s pomočjo več fotovoltaičnih celic sposobna ‘skrbeti zase’. Krasi jo tudi sistem zbiranja meteornih voda. Ogrevanje koče bo potekalo s toplotno črpalko, svoje bodo dodale pa tudi velike steklene površine, obrnjene na jug, ter nekaj površin črne barve v notranjosti. Tudi tla se bodo ogrevala prek solarnega sistema, tako da vas kljub mrzlim nočem v hribih ne bo zeblo. Oblikovalci so poskrbeli tudi za dostop do sveže zelenjave, saj bodo v prostoru pod jedilnico gojili gobe in alge, bogate z beljakovinami. Tam boste našli tudi svežo solato ter začimbe. V koči se nahajajo tudi dve kopalnici za tuširanje, garderobna soba ter dnevni prostor, kjer se v slabih vremenskih razmerah lahko zadržite dlje časa ter uživate v družbi ostalih pohodnikov.

Ob prvem pogledu lahko dobite občutek, da gre za fotografijo kakšnega ZF-filma, a morda se kaj kmalu znajdete sami v njem.

Galerija – Futuristične kabine za pohodnike

Dodatne Informacije

Več informacij:
envelopearchitects.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!