fbpx

Ti fotografi bolnim otrokom pričarajo nepozabno božično izkušnjo

Ko je božič, naj bo božič za vse. Za nekatere otroke, ki trpijo za hudimi boleznimi, bo letošnji božič morda zadnji. Prav zato je nasmeh na njihovem obrazu, ko jih obišče Božiček, še toliko slajši.

V vlogi Božičkov se odlično znajdejo prostovoljci iz organizacije The heART Project, ki je bila ustanovljena leta 2016. Njeno poslanstvo je širiti ljubezen med otroci, ki božiča ne morejo preživeti doma, saj v bolnišnicah prestajajo zdravljenje. To jim uspeva tako, da otrokom ponujajo možnost fotografiranja z Božičkom.

Akcija je zaživela v bolnišnici v avstralskem Melbournu, kjer so prostovoljci posneli fotografije otrok, ki so jih kasneje umestili v pravljično pokrajino. Projekt se je hitro razširil po svetu. Fotografi so v letošnjem letu razveselili že več kot 200 otrok iz bolnišnic v Avstraliji, Novi Zelandiji, Kanadi in Združenem kraljestvu. Z ekipo vseskozi potuje Božiček, ki ima izjemen čut za otroke.

Karen Alsop, soustanoviteljica organizacije, je razkrila, da se ji je ideja za projekt porodila med pogovorom z Adamom Cubitom, ki je prav tako sodeloval pri ustanovitvi The heART Projecta. Fotografa sta sklenila, da bosta otrokom s pomočjo orodij za urejanje fotografij polepšala božič.

Trud ob delu je vsakič znova poplačan z nasmehom na otroškem obrazu. Fotografije so nabite s čustvi, saj so za mnoge družine zadnje skupne. Projekt nas nazorno uči, da moramo srečo deliti z drugimi.

Galerija – Ti fotografi bolnim otrokom pričarajo nepozabno božično izkušnjo

Dodatne Informacije

Več informacij:
heartproject.smugmug.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!