Timelapse silvestrskega praznovanja na Time Squaru

Začutimo utrip silvestrovanja po newyorško. Na preteklo najdaljšo noč v letu zabavljaškega mravljišča ikoničnega Time Squara nas popelje skoraj triminutni film, ki so ga ustvarjalci povzeli s pomočjo tehnike preskakovalne fotografije (timelapse, ang.).

Ena najljubših ameriških destinacij za silvestrsko praznovanje vsako leto privablja nepopisne množice, ki s kozarci penenine nestrpno pričakujejo odbitje polnoči in spust velikanske Waterford kristalne krogle. Da bi ujeli to večurno nalektreno vzdušje, je produkcijska ekipa Timelapse Group, pod vodstvom Noela Cordera, Brandona Cotterja in Hectorja Arrivillage, namestila 2 Red Epics kameri in več DSLR fotoaparatov na strehah dveh hotelov, v bližini Time Squara. Kar 18.000 slik, posnetih v 12 urah, so nato z glasbeno podlago Ryana Tauberta združili v osupljiv timelapse film, ki bo v naslednjih letih služil tudi kot novoletni promocijski video.

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Citati Anaïs Nin, ki te pustijo brez besed: “Ljudje, ki živijo življenje s polnimi pljuči, se ne bojijo smrti!”