fbpx

TO boli bolj, kot prešuštvo: tako umre ljubezen!

Samo prevarana ženska ve, kakšen je to občutek in kako boli. A ena stvar lahko boli še bolj!

5.30 zjutraj. Občutek nervoze raste. Odpreš oči, v glavi pa ti mala miška že pošteno grize živce … Sestanki, konference, roki … Zakaj imaš toliko dela in tako malo časa?

Vzameš telefon in preveriš e-pošto, klice, sporočila. Greš v kopalnico. Se na hitro pripraviš, pobereš ključe in se odpraviš ven. Sedeš v avto, pokličeš tiste, ki jih moraš, začneš delovni dan.

Nekaj pa si pozabil.

V postelji je ostala ženska. Nisi je pogledal. Nisi je pobožal, je poljubil, zbudil … Bil si zaposlen.

Ko bo minil prvi val napornega dne, si boš privoščil kavo, vzel telefon in preveli družabna omrežja. Prelistal boš novice in dogajanja v življenju svojih “prijateljev”. Ne boš se je več spomnil, ženske, s katero si deliš svoje življenje.

Na žensko, s katero si deliš svoje življenje, boš pozabil ...
Na žensko, s katero si deliš svoje življenje, boš pozabil …

Sodobnim odnos primanjkuje zdrave pameti. Ljudje živijo skupaj, vendar to nič ne pomeni. Se vidimo zjutraj in se vidimo zvečer. Izmenjamo nekaj hitrih stavkov in pogledov prek svojega pametnega telefona. Če se “ljubimo”, si čez dan pošljemo nekaj virtualnih poljubov in tako smo za danes opravili z nežnostjo.

Navajeni smo razmišljati, da je laganje o odnosu pravzaprav obvezno in normalno. Toda resnica je, da smo ljudje nehali ljubiti in skrbeti druga za drugega.

Seveda je varanje oziroma prešuštvo zelo, zelo grozna stvar. Ampak, a ste že kdaj razmišljali, da partnerja pravzaprav varate vsak dan? Vsak dan nam primanjkuje komunikacije, pozornosti, strasti, intimnosti in celo najpomembnejšega – ljubezni. Pomanjkanje pozornosti lahko naredi veliko več škode kot spolna prevara.

Samo predstavljajte si: končno ste našli osebo, ki jo lahko ljubite, zdaj pa se morate boriti za njegove ali njene drobtinice pozornosti.

Sediš in jo gledaš, kako posodablja svoj profil na družabnem omrežju, bere komentarje, se nasmehne komplimentom, ki jih prejme za svoj najnovejši selfie … In ti bereš Twitter, gledaš Instagram, druge ženske, njihove zapeljive obraze in postave, svoje žene pa skorajda več ne vidiš … Bi jo še prepoznal v množici drugih ljudi?

Dajta ljubezni še eno priložnost! Danes je največja ljubezenska gesta, da odložimo telefon in pogledamo svoje ženo, svojega moža, v obraz. Jo/ga vprašamo: “Kako si?”

Vaša ljubljena oseba je vse, kar imate v življenju. Zdaj je pravi čas, da ji to pokažete! Pokažite ji, kako zelo jo imate radi. Jutri bo morda prepozno.

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.