fbpx

To je 10 največjih odvisnikov od seksa na filmskem platnu

Foto: Califonication

Čeprav je kontroverzni film Nimfomanka vzbudil kar nekaj razprav o erotičnih vsebinah, za katere se zdi, da so še vedno tabu, Lars Von Trier ni prva oseba, ki se s to tematiko ukvarja na filmskem področju. Kar nekaj vročih ljubimcev in ljubimk je soustvarilo seksapilno ozračje na velikem platnu in malih ekranih. Predstavljamo 10 največjih odvisnikov od seksa na platnu.

Iščemo torej 10 največjih odvisnikov od seksa na filmskem platnu!

1. James Bond

»Oh, ta postavni James Bond,« bodo rekle številne dame, ki jim postane vroče takoj, ko skrivnostni junak Iana Fleminga stopi pred kamero. Njegove tajne misije so sila vznemirljive in zapeljevanje agenta 007 je neznansko seksi. Naj bo to Sean Connery, Roger Moore, Pierce Brosnan ali Daniel Craig, James Bond je le en in s kopico omenjenih seksi igralcev, ki se bojujejo proti robustnim zlobnežem, je postal pravi seks simbol zabavne industrije.

2. Jenna Maroney (30 rock)

Seksi svetlolasko Jenno Maroney poznamo iz komične serije 30 rock, kjer trdi, da je spala s Kevinom Federlinom, Mickeyjem Rourkom, Philom Spectrom in Tomom Arnoldom. Njeno zabavno spolno življenje se prepleta s filmsko kariero, v kateri naj bi posnela tudi precej kontroverzni video.

3. Don Draper (Oglaševalci)

Don Draper je utelešenje pravega mačota. Je samozavesten, uspešen in dominanten, kar nežnejši spol še bolj vznemirja. Pijača in ženske so njegova šibka točka, toda le, če so daleč od njegovega doma.

4. Blanche Deveraux (Zlata dekleta)

Ta nabrita lepotica je znana po svojem neverjetnem apetitu za moške, čeprav je že malce v letih. Po moževi smrti se je Blanche namreč odločila, da izpolni svojo željo po zadovoljitvi spolne sle. Zanimive in zgovorne so tudi njene inicialke Blanche Elizabeth Deveraux – BED, kar v prevodu pomeni postelja.

5. Hank Moody (Kaliforniciranje)

Davida Duchovnyja se mnogi spominjamo iz serije Dosjeji X, nekaj let pozneje pa je našel vlogo, ki mu je pisana na kožo – Hank Moody, razvratni pisatelj, ki ga zanimajo ženske, porscheji in droge, je utelešenje reklame za krizo srednjih let, čeprav ga je ta pahnila tudi na zdravljenje odvisnosti od seksa. Tudi v resničnem življenju.

6. Faith (Buffy, izganjalka vampirjev)

Potem ko je prišla v Sunnydale, premetena temnolaska ni potrebovala veliko časa, da je zapeljala vsakogar, s komer je prišla v stik. Ime lika je popolno – zapeljivki bi zlahka lahko rekli tudi usodna ženska, ki ubija, kot za šalo.

7. Liki, ki jih je upodobila Mae West

Vroča in zanimiva Mae West je največkrat sprejela vlogo, v kateri je pravzaprav igrala samo sebe – seks simbol in filmsko zvezdo. Njen provokativen videz in način govora sta cenzure in stereotipe tedanjega Hollywooda obračala na glavo.

8. Samantha Jones (Seks v mestu)

Če bi kdaj potrebovali nasvet o seksu, bi Samantha Jones gotovo poznala pravi odgovor in idealno rešitev. Na Samantho pri pogovoru o tej žgečkljivi temi nikakor ne smemo pozabiti, saj kot neodvisna, uspešna in močna ženska, ki se rada zabava, velja za izpolnitev sanj vsakega moškega. Samozavestna in svobodna, kot je, je popolna moderna ženska, ki uresničuje tudi vse svoje fantazije.

9. Meredith Palmer (Pisarna)

Rdečelasa Meredith je sicer že v srednjih letih, vendar je osvobojena vseh družbenih predsodkov, zato nima težav z izražanjem svojega močnega spolnega poželenja, ki jo pogosto vodi do kolega.

10. Jason Stackhouse (Prava kri)

Izklesani svetlolasec Jason Stackhouse si svoj čas v dolgočasnem mestecu krajša z lovljenjem žensk in uživanjem v seksi pregrehah, toda njegova nenasitnost ga je večkrat pripeljala v življenjsko nevarne situacije.

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.