fbpx

To je novi iPhone, iPhone 7!

Novi iPhone 7

Apple je predstavil pametni telefon iPhone 7! Gala dogodek, ki je v avditoriju Bill Graham Civic Auditorium (San Francisco) potekal dva dni prej kot običajno, je postregel še s kopico drugih novosti – med drugim z drugo generacijo pametnih ur, Apple Watch Series 2 – seveda pa smo vsi najbolj nestrpno pričakovali prav sedmo generacijo najbolj vplivnega tehnološkega pripomočka vseh časov na svetu. To ni vaja, drage dame in gospodje, to je iPhone 7!

Apple je predstavil iPhone 7! Najbolj pričakovani pametni telefon leta 2016 je ugledal luč sveta na Applovem tradicionalnem septembrskem dogodku (jesenski Keynote je že od leta 2012 rezerviran za predstavitev novega modela iPhona), kjer so predstavili še kopico drugih novosti, med drugim drugo generacijo pametne ure – Apple Watch Series 2 – uradno različico operacijskega sistema iOS 10, watchOS 3 …

To je novi iPhone, iPhone 7!
To je novi iPhone, iPhone 7!

Vsakoletni Applov dogodek, ki ga je zacementiral Steve Jobs in ga po preverjenem receptu nadaljuje tudi njegov naslednik Tim Cook, se je odvijal v Bill Graham Civic Auditoriumu v San Franciscu.

PREBERITE ŠE: Vaš iPhone je rudnik zlata in Apple ga hoče nazaj!

Pametna ura Apple Watch Series 2.
Pametna ura Apple Watch Series 2.

In kaj prinaša novi iPhone, iPhone 7? Novi iPhone (mimogrede, do zdaj so jih prodali prek milijardo) bo vodoodporen, brez vtičnice za slušalke, z boljšo kamero (dvojno, ki omogoča optično povečavo slike in učinek globine) s širšo zaslonko in boljšim optičnim ostrenjem za hitrejše zajeme fotografij, boljšo baterijo, vrnila se je tudi črna barva (kar dve – black in jet black).


Spremenjen je fizični gumb (ni več mehaničen) in ga ni več mogoče pritisniti, je pa občutljiv na dotik in bolj odziven. Na voljo bo od 16. septembra 2016 dalje. Na njem boste lahko igrali videoigro naše mladosti – Super Mario Bros. Več kmalu …

iPhone 7 je vodoodporen in odporen na prah.
iPhone 7 je vodoodporen in odporen na prah.

Apple, ki je v kratkem času postala druga najbolj prodajana znamka ur na svetu – pred njim je le Rolex –, je predstavil tudi novo generacijo pametne ure, Apple Watch Series 2, ki je zdaj vodoodporna. Ima dvojedrni procesor in je 50 odstotkov hitrejša kot predhodnica. Na njej lahko igrate tudi mobilno igro Pokemon Go. Poleg tega je Apple predstavili tudi posebno različico ure, Apple Watch Nike+ (izdelali so jo skupaj s podjetjem Nike), ki je prikrojena za tekače.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!