TO je resnična lepotna rutina Marilyn Monroe iz leta 1959, in tukaj so navodila za rutino!

Očaranost, ki je nekoč obkrožala Marilyn Monroe, je tudi danes še kako živa. Skoraj šest desetletij po smrti ikone hrepenimo po drobtinicah informacij o njenem tragičnem življenju, in, če le lahko, pokukamo še v njeno lepotno rutino, ki ji je pomagala, daje postala ena najbolj zaželenih zvezd vseh časov.

Kar zadeva to lepotno rutino, obstaja dejanski fizični artefakt, v katerem je natančno določeno, kateri so izdelki, ki jih uporabljala Marilyn Monroe, in nekatere lahko kupimo še danes.

“Relikvija”, vsakodnevna rutina nege kože, ki jo Marilyn predpisal madžarski dermatolog dr. Erno Laszlo, bo na ogled v Muzeju ličil v New Yorku. Vodilna razstava (Pink Jungle, 1950s Makeup in America) naj bi se predvidoma odprla maja letos, vendar so jo organizatorji zaradi pandemije s COVID-19 do nadaljnega prestavili. Ustanoviteljica muzeja, Doreen Bloch, pa je kljub temu razkrila digitalno obliko artefakta iz 50. let prejšnjega stoletja, kjer natančo piše, kako si mora Marilyn negovati kožo!

Navodila za nego je Marilyn Monroe Miller 17. marca 1959 predpisal dr. Laszlo. Razčlenjena so po delih dneva (od jutra do večera), z nadaljno razvrstitvijo na “večerne uradne dogodke” ali “večere tik pred počitkom”. Zraven so dodane tudi prehranske omejitve za optimalno zdravje kože (oreški, čokolada, olive, ostrige, školjke).

Lepotna rutina Marilyn Monroe (Foto: Makeup Museum)
Lepotna rutina Marilyn Monroe (Foto: Makeup Museum)

Če začnemo na začetku: lepotna rutina Marilyn Monroe se je zjutraj začela s čiščenjem kože s trdim milom Erno Laszlo Active Phelityl in toplo vodo. Nato ji je bilo naročeno, da uporabi matirni tonik Erno Laszlo Normalizer Shake-It (ta se v teh dneh vrača v prodajo), in sicer tako, da strese stekleničko, s tonikom namoči vatno blazinico do te mere, da z nje kaplja, nanese po celem obrazu (razen okoli občutljivega očesnega predela) in nato takoj popivna z obraza. Za oči naj bi Marilyn uporabila očesno kremo Erno Laszlo pHelitone, ki je bila ukinjena, nato pa naj bi si celoten obraz in vrat namazala s pudrom Duo-Phase, ki ga danes znamka prav tako več ne proizvaja.

Za uradne dogodke je igralka dobila navodila, da si nanese in popivna svoj tonik, potem pa nanese kremo za oči po celem obrazu, vključno z vratom in dekoltejem. Nato naj bi kremo popivnala z robcem in nanesla prej omenjeni puder Duo-Phase.

Večerna rutina pred odhodom v posteljo je bila nekoliko bolj zapletena. Najprej si je morala obraz očistiti z oljem za čiščenje Erno Lazslo Active Phelityl Oil, obraz splakniti z vodo in si ga osušiti z brisačo. Nato je bilo potrebno na cel obraz nanesti bogato kremo Erno Laszlo Active Phelityl Cream, ki jo je morala z obraza odstraniti z vatno blazinico, namočeno v tonik Erno Laszlo Controlling Lotion (spet do te mere, da z blazinice kaplja). Obraz je morala ponovno osušiti s čisto brisačo, tonik pa še enkrat nanesti, le da tokrat le na nos in na brado.

View this post on Instagram

It’s a process #marilynmonroe #50s #pinup

A post shared by Marilyn Monroe | Actress (@darlingmarilynmonroe) on

Čeprav si Muzeja liči (še) ne morete doživeti in si artefakta ogledati osebno, lahko vseeno poskusite s celotno lepotno rutino Marilyn Monroe (ali vsaj blizu tega) z izdelki Erno Laszlo, ki se še danes prodajajo!

TRDO MILO ERNO LASZLO ACTIVE PHELITYL SOAP

Milo Erno Laszlo Active Phelityl
Milo Erno Laszlo Active Phelityl

OLJE ZA ČIŠČENJE OBRAZA ERNO LASZLO ACTIVE PHELITYL OIL

Olje za čiščenje obraza Erno Lazslo Active Phelityl Oil
Olje za čiščenje obraza Erno Lazslo Active Phelityl Oil

KREMA ERNO LASZLO ACTIVE PHELITYL CREAM

Krema Erno Laszlo Active Phelityl Cream
Krema Erno Laszlo Active Phelityl Cream

TONIK ERNO LASZLO CONTROLLING LOTION

Tonik Erno Laszlo Controlling Lotion
Tonik Erno Laszlo Controlling Lotion

VEČ IZDELKOV ERNO LASZLO

Dodatne Informacije

Uredništvo ne odgovarja za navedene cene. Cene pri spletnih trgovcih so dinamične narave in se lahko spremenijo kadarkoli. Zapisane so bile v času redakcije.

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Najlepše božične dekoracije 2020: za božično drevo, za dom, za mizo