Najboljše robotske oziroma robotizirane kosilnice 2020

Zadnjič posodobljeno: :

Robotske kosilnice oziroma robotizirane kosilnice so bile še pred nekaj leti mokre sanje vsakega gospodarja, ki je želel imeti okolico hiše in travne površine brezhibno urejene. Namreč prav robotizirane kosilnice so tiste, ki s stalno košnjo trave doprinesejo k izjemni kakovosti travne ruše in popolnemu videzu, saj je trava kot na golf igrišču. Dosedaj so bile robotske oziroma robotizirane kosilnice finančno marsikomu nedosegljive. V letu 2020 se to spreminja, saj cene robotskih oziroma robotiziranih kosilnic močno padajo. Tako so končno dosegljive prav vsakemu!

Preverimo najboljše robotske kosilnice leta 2020, skupaj z njihovimi ključnimi lastnostmi, kamor štejemo kakovost delovanja v nekaj kategorijah. Na primer, kako tih je model, kakšna je njegova senzorična sposobnost, kako se lahko nastavlja rezila, itd. Vse kosilnice lahko tudi takoj kupite v okviru največje trgovine na svetu, Amazon, ki vam jo, v kolikor izberete hitro dobav, dostavi v prej kot 24 urah.

Uporabite to povezavo, da pridobite brezplačno poštnino in popust za nove kupce v spletni trgovini Amazon.

Če torej želite sobotne dopoldneve preživljati z boljšimi stvarmi, kot pa je porivanje kosilnice po vašem dvorišču, potem je povsem logičen korak nabava robotizirane kosilnice. Tudi zato, ker se z videzom tako negovanje travne ruše ne more primerjati praktično nič. Robotizirane kosilnice namreč z izjemno natančnostjo kosijo in vzdržujejo travo na želeno višino. Kosijo pa tudi izjemno tiho, celo tako tiho, da lahko kosijo, v kolikor to želite, tudi ponoči. Kosilnico boste upravljali z aplikacijo za nadzor, kjer ji boste lahko nastavljali urnike, svoje sobote pa boste od zdaj lahko načrtovali popolnoma drugače!

To je naš izbor najboljših robotiziranih kosilnic za leto 2020

Worx WR140E: 619 €

Worx WR140E
Worx WR140E

Proizvajalec Worx z modelom WR140E kaže, kako dobro razume kupce in točno ve, kaj potrebuje povprečen kupec robotizirane kosilnice. Ta, prvič, potrebuje primerno ceno, saj mnogi za prvo tovrsto kosilnico ne želijo zapravit 1.000 ali več evrov. Drugič, kupci iščejo robotizirano kosilnico za relativno majhne površine, največkrat nekaj sto kvadratnih metrov. In prav model WR140 se zdi idealen. Tudi zato je ta hip eden najpopularnejših modelov. Kosi lahko namreč površine do 700 kvadratnih metrov.

Kosilnica je zasnovana tako, da sledi urniku, ki temelji na podatkih, ki jih v aplikaciji navedete o svoji trati, prav tako pa prek aplikacije nastavljate vse vitalne funkcije kosilnice. Slednja reže trato v tankih plasteh, in tudi zato kosilnice ne praznimo, trave pa ne nabiramo ali grabimo. Tako mikro ostanki ostanejo na travni ruši in delujejo kot najboljše možno gnojijo za vašo zelenico. Kosilnica ima senzor, ki vas prek aplikacije opozori, v kolikor kosilnica zaide s trate. Ta funkcija deluje tudi kot varnostni element proti kraji kosilnice.

Odličen tehnološki izdelek za zelo primeren denar in eden najpolularnejših nakupov na Amazonu! Ima tudi priporočilo trgovca samega in spada v kategorijo Amazon’s Choice (Amazonova izbira)!

Gardena smart Sileno Set city 500: 838 €

Gardena smart Sileno Set city
Gardena smart Sileno Set city

Gardena se že več kot 50 let ukvarja s pripomočki za delu na vrtu in vzdrževanju okolice. Tako so njihove škarje za urejanje meje, drevja ali trave, skoraj pri vsaki hiši. Z zadnjem času pa so se seveda lotili tudi segmenta robotiziranih kosilnic. Njihov model City 500 je zelo zanimiv in konkurenčen izdelek, poln konkurenčnih prednosti. Namenjen je košnji trave do 500 kvadratnih metrov in ima baterijo z 18 V,  ki se napolni v prej kot eni uri. Kosilnica je tudi izjemno lahka, saj tehta le slabih 7,3 kilogramov. Tako kot večino pametnih kosilnic, tudi to upravljamo z aplikacijo.

Ta model je tudi absolutni prodajni hit in v prodaji na Amazonu številka 1 v času pisanja tega zapisa.

Fuxtec Mähroboter FX-RB144: 649 €

FUXTEC MÄHROBOTER FX-RB144
FUXTEC MÄHROBOTER FX-RB144
V vseh testih vedno v samem vrhu! To je robotiziran kosilnik trave Fuxtec, ki po mnenju najboljših strokovnjakov reže travo najbolje. Navedeni model zmore košnjo trave na kar površini 1.500 kvadratnih metrov. To pa je zares precejšen prostor, tako da je kosilnica primerna za praktično vsako gospodinjstvo. Košnjo lahko nastavljate med 2,5 in 5 centimetrov. Kosilnic poganja baterija, ki je z enkratnim polnjenjem zagotavlja nekje 2 do 3 ure košnje trave. Tako kot vse pametne kosilnice, tudi to poganja aplikacija, kjer kosilnici določite urnike in načine košnje.

Tokrat smo izpostavili le tri najbolj priljubljene modele, ki se največkrat znajdejo na testih. V nadaljevanju pa vam posredujemo povezave do najrazličnejših modelov treh proizvajalcev, ki izdelujejo dobre robotske oziroma robotizirane kosilnice.

Dodatne Informacije

Uredništvo ne odgovarja za navedene cene. Cene pri spletnih trgovcih so dinamične narave in se lahko spremenijo kadarkoli. Zapisane so bile v času redakcije.

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Bodite ves čas povezani in naj vam nič ne uide s pametnim telefonom Huawei